DE TEAMA CORONAVIRUSULUI, ÎN CHINA, BANII SUNT „SPĂLAȚI" SAU DISTRUȘI...

Distribuie pe:

Autoritățile din China au trecut la un alt nivel în lupta cu noul coronavirus care a omorât, până la 17 februarie 2020, peste 1.700 de oameni și a infectat alți peste 70.000, în 28 de țări și teritorii din întreaga lume.

Astfel, oficialii Băncii Poporului din China (BPC) au anunțat că încep curățarea efectivă a banilor aflați în circulație, pentru a opri răspândirea periculosului coronavirus, denumit COVID-19.

Prin urmare, toate băncile chinezești vor trebui să curețe banii cu lumină ultravioletă sau la temperaturi ridicate, apoi să îi depoziteze pentru 7 până la 14 zile înainte de a-i da clienților. Virusul COVID-19 poate fi eliminat și cu dezinfectanți comuni, care pot fi folosiți, în special, pentru monede.

Banii care provin din zonele cu risc mare de infecții, precum spitale sau piețe, vor avea un tratament special și vor fi trimiși către banca centrală pentru a nu fi recirculați. Acolo, banii ar putea fi distruși, mai degrabă decât să fie dezinfectați - potrivit CNN, citat de descopera.ro.

Pentru a face față cererii, banca va elibera noi bancnote și monede neinfectate. În ianuarie 2020, BPC a trimis 4 miliarde de yuani (circa 573,5 milioane de dolari) în bancnote noi către Wuhan, orașul chinezesc de unde a izbucnit epidemia de coronavirus. Alte măsuri includ suspendarea transferurilor fizice de bani între provinciile grav afectate de coronavirus, pentru a limita posibilitatea transmiterii acestuia.

Încă nu este clar cum banii „infectați" din China ar acționa în transmiterea coronavirusului, deoarece acesta, când ajunge pe o suprafață, moare în câteva ore, în special dacă au fost aplicate măsuri de dezinfecție.

Totodată, marea majoritate a oamenilor care trăiesc în centrele urbane din China nu folosesc bancnote sau monede, toate plățile fiind făcute de pe telefonul mobil. 

Lasă un comentariu