RAPORTAREA INFECȚIILOR ASOCIATE ASISTENȚEI MEDICALE - DE CEL PUȚIN 10 ORI MAI MICĂ DECÂT ÎN ȚĂRILE UE

Distribuie pe:

Raportarea infecțiilor asociate asistenței medicale este de cel puțin zece ori mai mică decât în orice altă țară din Uniunea Europeană, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

„Discutăm despre una dintre problemele care ar trebui să fie cu adevărat preocupante pentru sistemul de sănătate publică din țara noastră așa cum este tratată și la nivel internațional și este una dintre condițiile esențiale privind siguranța pacientului să putem să controlăm circulația bacteriilor multirezistente și să prevenim în măsura posibilului infecțiile produse de bacteriile multirezistente", a spus Rafila, cu prilejul unui forum organizat de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila".

El a amintit că anul acesta România va avea prima generație de absolvenți de medici microbiologi după anul 1992, însă spitalele clinice nu au secții și compartimente de microbiologie.

„De multe ori, preocuparea noastră profesională este mult înaintea preocupărilor administrative care ar trebui să reglementeze acest domeniu și cu toate că facem eforturi în acest sens, nu reușim să progresăm suficient și eu sunt mai îngrijorat pentru că anul acesta în România o să avem ca absolvenți prima generație de după anul 1992 de medici microbiologi. Încă nu avem secții și compartimente de microbiologie în spitalele clinice din România. Deci ei s-ar putea să nu aibă unde să lucreze, în condițiile în care discutăm despre o prioritate de sănătate publică", a arătat Rafila.

Lasă un comentariu