PLAFONAREA INDEMNIZAȚIEI PENTRU DEMNITARI - ECONOMIE ESTIMATĂ LA PESTE 1,2 MILIARDE LEI

Distribuie pe:

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban a declarat luni că, potrivit estimărilor, plafonarea indemnizației demnitarilor a dus la o economie de peste 1,2 miliarde lei.

„În ceea ce privește plafonarea indemnizațiilor, nu am plafonat indemnizațiile numai pentru primari și viceprimari. Am plafonat indemnizațiile pentru toți cei care primesc indemnizații din funcții de demnitate publică: pentru parlamentari, pentru miniștri, pentru președintele României, pentru mine, ca prim-ministru. Iar rezultatul este că s-a făcut o economie la buget de peste 1.200.000.000, pe estimările pe care le-am făcut. Care nu e o sumă de lepădat", a spus Ludovic Orban, prezent la Adunarea Generală a Asociației Comunelor.

El a adăugat că, pentru a putea aloca resurse financiare către investiții, este necesară o reducere a cheltuielilor de tip „subvenții, creșteri de salarii în sectorul public, creșteri de venituri alocate de la bugetul de stat fără să existe o fundamentare foarte serioasă".

„Situația bugetară este extrem de serioasă. Ani de zile s-au generat cheltuieli, fără să existe veniturile pentru susținerea cheltuielilor respective. Chiar și acum, după ce am avut un deficit bugetar de 4,6% pe cash și 4% pe ESA, în fiecare săptămână în Parlament - care a intrat în campanie electorală și își imaginează că oamenii o să îi voteze numai dacă dau astfel de legi - apar noi legi, care generează cheltuieli suplimentare și care reduc venitul. Ultima - asta cu scutirea de impozit pe veniturile jurnaliștilor", a menționat Orban.

Lasă un comentariu