STATUL MAJOR VA CONTINUA ACCELERAREA PROCESULUI DE CONSOLIDARE A CAPACITĂȚII OPERAȚIONALE A ARMATEI ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Statul Major al Apărării va continua, în anul 2020, accelerarea procesului de consolidare a capacității operaționale a Armatei României pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor, conform domeniilor de competență, în concordanță cu cerințele la nivel național și aliat și în cooperare cu partenerii strategici, a declarat șeful SMAp, general-locotenent Daniel Petrescu.

Potrivit unui comunicat, acesta a condus miercuri ședința de autoevaluare a activității Statului Major al Apărării pe anul 2019, context în care i-a prezentat ministrului Nicolae Ciucă modul de îndeplinire a obiectivelor generale și specifice stabilite pentru anul trecut, care au avut un caracter multidisciplinar, îndeplinirea lor presupunând un efort colaborativ la nivelul întregii structuri a SMAp.

“Pentru anul 2020, Statul Major al Apărării va continua accelerarea procesului de consolidare a capacității operaționale a Armatei României pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor, conform domeniilor de competență, în concordanță cu cerințele la nivel național și aliat și în cooperare cu partenerii strategici”, a precizat șeful Statului Major al Apărării, citat în comunicat.

Conform MApN, în anul 2019 Armata României a participat la 131 de exerciții multinaționale (47 pe teritoriul național și 84 în afara granițelor), din care 78 de exerciții NATO și de parteneriat, cu un număr aproximativ de 17.500 de militari și peste 4.000 de mijloace tehnice și echipamente.

Exercițiul SABER GUARDIAN 19 a reprezentat cel mai mare exercițiu multinațional desfășurat pe teritoriul României în anul 2019, reunind aproximativ 13.400 de militari și 3.550 de mijloace tehnice. Exercițiul a reliefat determinarea și capacitatea de reacție ale NATO pe flancul de sud-est al Alianței, a precizat MApN.

 

Lasă un comentariu