“MESERIA FACE DIFERENȚA!”

Distribuie pe:

Recent, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a lansat campania “Meseria face diferența!”, ce se va derula la nivel național. Săptămânal, prin intermediul acesteia, MEC și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic vor prezenta meseriile care pot face diferența. Printre activitățile propuse de inspectoratele școlare se regăsesc: acțiuni comune ale unităților de învățământ profesional și tehnic, ale inspectoratului școlar județean, ale Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, ale operatorilor economici privind consilierea și orientarea școlară și profesională a elevilor; caravane ale meseriilor; concursuri școlare de tip “Atelier de creație” sau “Atelier de robotică”; vizite ale elevilor din unitățile de învățământ gimnaziale din județ la operatorii economici care asigură pregătirea și/sau practica în învățământul profesional și profesional dual; ateliere de informare pentru profesorii diriginți ai claselor a VII-a și a VIII-a. Campania “Meseria face diferența!” își propune prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a, dar și avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual.

“Educația și formarea profesională au un rol fundamental în crearea și dezvoltarea unei societăți bazate pe competențe. Nu putem fi nepăsători la evoluția tehnologică din ultimii ani, deci trebuie să devenim proactivi, să luăm decizii bine fundamentate pentru ca elevii noștri de gimnaziu să-și poată continua studiile urmând un traseu educațional corect”, declara Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Învățământul dual a fost introdus începând cu anul școlar 2017-2018, când s-au înregistrat 2.268 elevi în prima promoție pentru această formă de organizare a învățământului profesional. Datorită eforturilor comune ale tuturor celor implicați, sprijiniți de Ministerul Educației și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, numărul elevilor din învățământul dual a crescut, ajungând în anul școlar 2019-2020 la 12.908 elevi, aproape dublu față de anul școlar precedent.

În județul Mureș sunt 94 de elevi în învățământul dual profesional, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Campania “Meseria face diferența!” se va încheia în data de 11 martie, de Ziua Națională a Meseriilor, informează Ministerul Educației Și Cercetării.

 

Lasă un comentariu