FILMUL „COLECTIV" VA INTRA ÎN CINEMATOGRAFELE DIN ROMÂNIA PE 28 FEBRUARIE

Distribuie pe:

Două proiecții ale filmului documentar „Colectiv" au fost prezentate, în avanpremieră, la Cluj-Napoca, la Cinematograful „Florin Piersic". Echipa de producție și protagoniștii au fost aplaudați la scenă deschisă. Regizat de către Alexander Nanau, filmul va rula în peste 50 de cinematografe din România, pe 28 februarie.

Este povestea primului an de după incendiul catastrofal și prezintă, cu egal interes, autorități și jurnaliști. Spectatorii vor avea acces în locuri-cheie în care s-au luat decizii ori s-au ascuns adevăruri după dezastrul din clubul Colectiv: în redacții de ziare, cabinete de miniștri, coridoare de instituții, săli de ședințe. Filmul urmărește jurnaliști, militanți pentru integritate, pacienți și familiile lor, dar și oficiali din guvern și alți reprezentanți ai statului.

Premiera mondială a filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Este primul documentar românesc selectat în cadrul prestigiosului festival italian. A mai fost proiectat la Toronto International Film Festival și la Festivalul de Film din Zürich, unde a obținut premiul pentru „Cel mai bun film documentar".

Lasă un comentariu