VREȚI 15.000 DE EURO CA SĂ STAȚI 60 DE ZILE ÎN PAT?!

Distribuie pe:

Agenția Spațială Europeană (ESA) caută voluntari care să stea întinși în pat 60 de zile, pentru a studia efectele vieții în condiții de imponderabilitate asupra corpului uman. Voluntarii vor primi pentru acest efort suma de 15.000 de euro.

„Corpul uman, adaptat la viața de pe Terra, nu este conceput pentru zboruri spațiale. Descoperirea modalităților de a menține o stare bună a sănătății astronauților este scopul unui studiu amplu. Călătoriile în spațiu sunt foarte costisitoare, motiv pentru care cercetătorii încearcă să creeze condiții similare în cadrul unor studii pe Terra.

Voluntarii care participă la acest studiu stau întinși, cu capul așezat cu șase grade mai jos decât corpul. Unul dintre umeri trebuie să atingă permanent patul, activitățile legate de hrănire, spălare și funcții fiziologice fiind făcute din această poziție.

În condiții de imponderabilitate, corpul pierde din densitatea osoasă și musculară, se produc modificări oculare și acumulări de lichid în creier.

Studii similare au mai fost efectuate în Franța și Germania. De data aceasta, studiul se va desfășura în Planica (Slovenia) și Toulouse (Franța)", potrivit unui comunicat de presă al ESA, citat de mediafax.ro.

Lasă un comentariu