PROTECȚIA CONSUMATORILOR MUREȘ SOLICITĂ SPRIJINUL AUTORITĂȚILOR PENTRU REZOLVAREA UNEI PROBLEME DE BUN SIMȚ: OCUPAREA, CU NESIMȚIRE, A LOCURILOR DE PARCARE DESTINATE PERSOANELOR CU HANDICAP!

Distribuie pe:

Într-o adresă sosită pe adresa redacției, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș ne relatează faptul că „persoane certate cu bunul simț" parchează, în mod tendențios, pe locurile rezervate categoriilor de cetățeni defavorizați (cu handicap), iar atunci când sunt atenționați, devin violenți verbal și fizic.

„Locurile rezervate pentru persoane cu dizabilități, mama și copilul sau intervențiilor ISU să fie ocupate numai de autoturisme ale persoanelor pentru care au fost destinate, și nu pentru șmecheri, tupeiști și oameni certați cu bunul simț. Menționăm că, pe domeniul public, această responsabilitate este relativ ușor de rezolvat, prin aplicarea directă de sancțiuni de către instituțiile abilitate în acest sens. Pe domeniul privat, problema se poate rezolva prin solicitare de sprijin în scris către Poliția Locală - la parcările ce aparțin mall-urilor sau supermarketurilor", se arată în documentul semnat de comisarul șef adjunct al CJPC Mureș, dr. ing. Liviu Todoran.

În speranța soluționării acestei probleme, solicitarea a fost expediată și pe adresa Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Poliției Județului Mureș, Poliției Locale, primăriilor din Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Sărmaș, Sângeorgiu de Pădure, SC Administrator Imobile și Piețe Târgu-Mureș, precum și mass-media.

Lasă un comentariu