ALEGEREA PREȘEDINTELUI SENATULUI AR PUTEA FI AMÂNATĂ

Distribuie pe:

Alegerea noului președinte al Senatului va fi amânată, cel mai probabil, pentru săptămâna viitoare, deși Comitetul liderilor senatorilor a decis ca acest lucru să se întâmple în ședința de plen de miercuri.

Potrivit unor surse social-democrate, alegerea președintelui Senatului va avea loc abia după ședința Comitetului Executiv Național al PSD, de vineri, ședință în care va fi discutată și validată candidatura la această funcție a lui Șerban Nicolae.

Grupul senatorial al PSD l-a desemnat, marți, prin vot, pe Șerban Nicolae, pentru a candida la șefia Senatului, iar pentru cele trei posturi de vicepreședinte din Biroul permanent au fost desemnați Teodor Meleșcanu, Robert Cazanciuc și Liviu Marian Pop. În favoarea acestei propuneri au votat 35 de social-democrați, iar 26 au fost împotrivă.

Alegerile la grup s-au desfășurat în două tururi de scrutin. În primul tur au candidat Șerban Nicolae, Titus Corlățean și Radu Ștefan Oprea, iar primii clasați pentru turul doi au fost Șerban Nicolae și Radu Ștefan Oprea.

 

Lasă un comentariu