PROIECTE CU O VALOARE TOTALĂ DE PESTE 1 MILIARD DE EURO, IMPLEMENTATE ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

După aderarea la UE, în județul Mureș s-au realizat proiecte cu finanțare europeană în valoare totală de peste un miliard de euro, a declarat președintele CJ Mureș, Péter Ferenc, în urma recentei dezbateri organizate de ADR Centru privind utilizarea fondurilor europene în perioada 2007-2020.

Investițiile realizate de autoritățile publice din județ au fost finanțate în proporție de 60% din fonduri UE.

“Cele mai importante investiții din domeniul turismului au fost finanțate tot din fonduri UE. Circuitul Transilvania Motor Ring s-a realizat cu sprijin financiar UE, s-au reabilitat mai multe clădiri de patrimoniu, spre exemplu, Palatul Culturii, cetatea din Târgu Mureș și cea din Saschiz, mai multe biserici fortificate. Valoarea totală a acestor investiții este de peste 42 milioane euro”, precizează președintele CJ Mureș într-o postare pe pagina sa de socializare.

În ce privește turismul, județul nostru are toate șansele să devină o destinație importantă, dat fiind potențialul de care dispune: “În prezent, ocupăm locul 5 la nivel național în ceea ce privește numărul turiștilor, însă obiectivul nostru este să atragem mai mulți turiști străini în județ și să convingem vizitatorii să rămână aici mai mult timp. În săptămânile următoare, județul Mureș va fi reprezentat la trei târguri internaționale de turism, la Budapesta, Berlin și Chișinău. La nivel național, majoritatea castelelor sunt situate în județul Mureș și avem un patrimoniu construit foarte bogat. Am dori ca la aceste târguri de turism să arătăm aceste valori, deoarece considerăm că turiștii au motive să petreacă mai mult timp în județul nostru”, afirmă Péter Ferenc.

Lasă un comentariu