0800800358 - LINIA TELVERDE DESTINATĂ CETĂȚENILOR CARE DORESC INFORMAȚII LEGATE DE PREVENIREA INFECTĂRII CU VIRUSUL COVID-19

Distribuie pe:

Linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (coronavirus) a fost operaționalizată la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID-19 pot apela numărul 0800800358.

Autoritățile roagă cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112, doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Programul de funcționare a liniei verde este zilnic, între orele 8.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

“Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență! În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112”, subliniază autoritățile.

Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie, subliniază sursa citată.

Lasă un comentariu