MALADIA PARKINSON, TRATATĂ CU... SIROP DE TUSE

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Londra, citați de descopera.ro, susțin că mai au doar un pas până la un posibil leac pentru maladia Parkinson.

“Cum problemele complicate au întotdeauna rezolvări simple, am ajuns la concluzia că un banal sirop de tuse ar putea stopa evoluția maladiei Parkinson. Medicamentul a fost descoperit în urmă cu mai bine de 50 de ani și este folosit în întreaga lume pentru tratarea tusei și a problemelor căilor respiratorii.

Este vorba de Ambroxol, disponibil, atât sub forma unui sirop, cât și comprimate. Acesta a fost supus, încă din anii 1970, unor serii de teste, însă rezultatele au început să apară în ultimii ani, descoperindu-se că formula are potențialul de a reduce evoluția bolii Parkinson.

Rezultatele testelor de laborator au fost îmbucurătoare și urmează ca medicamentul să fie testat la scară largă. Acest sirop are efecte protectoare la nivelul creierului pacienților diagnosticați cu Parkinson, aceștia răspunzând pozitiv tratamentului, fiind bine tolerat.

Până în prezent, nu am putut descoperi un tratament standard pentru Parkinson. Astfel, boala nu poate fi încetinită, oprită sau vindecată, ceea ce face ca acest studiu să fie unul extrem de important, rezultatele sale fiind așteptate de un număr enorm de pacienți.

Însă, acest sirop a reușit să demonstreze contrariul. Cei 17 pacienți selectați în cadrul studiului au primit zilnic o doză din acest sirop, pe o perioadă de șase luni. În urma acestui tratament, oamenii au simțit o diferență majoră, deoarece siropul ajută la producția unei proteine - GCase, ce are rolul de a curăța efectiv creierul, prevenind astfel depunerea unei alte proteine, alfa-sinucleina, aceasta fiind și principala cauză a disfuncțiilor cognitive, specifice Parkinsonului.

Astfel, Ambroxolul stimulează producția proteinei, mărindu-i proporția cu 35%, motiv pentru care boala încetinește. Totodată, în cadrul studiului s-a mai dovedit și faptul că tratamentul nu are efecte adverse”, explică oamenii de știință britanici. 

Lasă un comentariu