„MAESTRU ÎN MESERIA MEA" - O ȘANSĂ PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL ETNIC ȘI PROFESIONAL

Distribuie pe:

Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai" în colaborare cu MATEROM S.A. a organizat joi, 27 februarie, concursul județean de îndemânare și perspicacitate „Maestru în meseria mea". Concursul face parte dintr-un șir de activități pe care liceele tehnologice din județul Mureș le organizează împreună cu I.S.J. Mureș, vin în întâmpinarea „Zilei naționale a meseriilor" și au ca scop creșterea atractivității învățământului profesional, etnic și profesional dual în rândul viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a.

Au răspuns invitației de a participa la activități care au vizat domeniul auto echipaje de la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu", Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu", Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza", Școala Gimnazială „Serafim Duicu", Școala Gimnazială „Mihai Viteazul", Școala Gimnazială „Friedrich Schiller" și, nu în ultimul rând, Școala Gimnazială Răstolița.

Echipajele s-au întrecut contra cronometru în probe care au constat în realizarea unui puzzle cu imaginea unui autoturism, recunoașterea unor părți componente ale autoturismului, montarea și demontarea unei piese simple de pe standuri demonstrative de motoare auto.

Elevii participanți au avut ocazia să viziteze unul din cele mai bine dotate laboratoare auto din țară, precum și alte spații școlare ale Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai".

Echipajele câștigătoare au fost premiate, iar ISJ Mureș, reprezentat prin doamna inspector Pop Laura, a acordat diplome școlilor câștigătoare.

Șirul activităților continuă până pe data de 11 martie, zi declarată de către Ministerul Educației și Cercetării „Ziua Națională a meseriilor".

Lasă un comentariu