“ARCUL DE TRIUMF” DIN LIVEZENI, MAREA “REALIZARE” A LUI PETER FERENC

Distribuie pe:

Deși nu are competențe pe arealul administrativ al altor localități, nereușitele de la județ cad în cârca primarului Florea.

A fost odată, ca niciodată... un proiect de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Târgu-Mureș. Anno domini 2004: șef peste județ - Lokodi Edita, UDMR. De atunci, consultanță, studii de prefezabilitate, fezabilitate, licitații, modificări de proiect, ONG-uri, blocaje, lilieci protejați de lege, broaște păroase, guverne ce vin și pleacă, miniștri ai UDMR din Târgu-Mureș, și chiar vicepremieri. Totul, pe tavă. Toate pârghiile au fost trasate, însă nimeni n-a reușit să-i dea de capăt centurii de ocolire a municipiului. S-au înălțat niște betoane stranii în Livezeni și un sens giratoriu în Ernei... și cam atât. După 16 ani. Lucrări lăsate în paragină. Pentru acestea cine răspunde?! Ba mai mult, pompieristic și cu #hastag, comunitatea vociferează, online, că ar fi vina primarului de Târgu-Mureș, care nu poate să realizeze acest proiect. Încă o dată, subliniez faptul că realizarea centurii ocolitoare a județului NU cade în sarcina primarului, ci a Consiliului Județean Mureș alături de CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), deoarece traseul acesteia nu se întinde pe aria administrativ-teritorială a orașului, ci a localităților limitrofe. Ba mai mult, președinte al Asociației Zona Metropolitană este tot președintele Consiliului Județean Mureș, în speță - Peter Ferenc, președintele UDMR Mureș.

Vă las pe dumneavoastră să judecați... De ce alte orașe se pot dezvolta și doar la Târgu-Mureș blocajele se țin lanț... De ce? Și, mai ales... până când?!

 

Lasă un comentariu