PROIECTUL LEGISLATIV INIȚIAT DE DEPUTATUL MARIUS PAȘCAN, PRIVITOR LA MAJORAREA PEDEPSELOR PENTRU TRAFIC DE MINORI, VIOL, AGRESIUNE SEXUALĂ, A TRECUT DE SENATUL ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Proiectul legislativ a fost depus la Parlament la sfârșitul lunii noiembrie 2019, iar plenul Senatului a decis luni, 2.03.2020, cu 95 de voturi “pentru”, să modifice Codul Penal în sensul majorării pedepselor cu închisoarea, în cazul următoarelor infracțiuni: trafic de minori, proxenetism, viol, agresiune sexuală, act sexual cu un minor, coruperea sexuală a minorilor, racolarea minorilor în scopuri sexuale și pornografie infantilă. Proiectul merge la Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Potrivit informațiilor comunicate de Administrația Națională a Penitenciarelor, în perioada 2009-2018, au fost puse în libertate 4.513 persoane condamnate pentru săvârșirea infracțiunii de viol și 1.100 persoane condamnate pentru art. 218 Noul Cod Penal. De asemenea, 59 persoane condamnate pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală au fost liberate din unitățile penitenciare în perioada de referință. În perioada 2014-2018, au fost puse în libertate 239 persoane condamnate pentru infracțiunile de act sexual cu un minor, corupere sexuală a minorilor și racolare a minorilor în scopuri sexuale.

Lasă un comentariu