DREPT LA REPLICĂ - CENTURA OCOLITOARE A MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ, COMPETENȚA EXCLUSIVĂ A CNAIR

Distribuie pe:

Ca urmare a articolului apărut în cotidianul dumneavoastră, marți, 3 martie 2020, legat de centura ocolitoare a municipiului Târgu-Mureș, vă transmitem, pentru corecta informare a cetățenilor județului Mureș, următorul drept la replică.

Construirea centurii municipiului Târgu-Mureș NU cade în sarcina Consiliului Județean Mureș! Centurile ocolitoare sunt considerate infrastructură rutieră de interes național, construirea acestora intră în competența Ministerului Transporturilor, prin CNAIR. Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu-Mureș au demarat o campanie prin care doresc cu orice preț să inducă în eroare cetățenii județului Mureș și mai ales pe cei ai municipiului Târgu-Mureș. Este vorba de autoritatea competentă cu derularea investiției ce are ca obiect realizarea centurii ocolitoare a municipiului Târgu-Mureș, Livezeni - Ernei. Se încearcă, cu orice preț, inducerea ideii că responsabili pentru această investiție ar fi Consiliul Județean Mureș și președintele acestuia, dl Péter Ferenc, alături de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Acest lucru nu este adevărat, competența exclusivă în proiectarea și realizarea proiectului aparține CNAIR, Consiliul Județean Mureș neavând atribuții în acest proiect.

Îi rugăm, pe această cale, pe reprezentanții Primăriei Târgu-Mureș să se documenteze corect înainte de a face astfel de declarații.

 

Lasă un comentariu