CONTROVERSE CREATE DE CORONAVIRUS - INSPECTORATUL DE STAT ÎN CONSTRUCȚII ANULEAZĂ EXAMENELE PENTRU SPECIALIȘTI

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, Inspectoratul de Stat în Construcții a anunțat că sesiunea de examinare pentru autorizarea specialiștilor în construcții se anulează, datorită coronavirusului, decizie ce a creat controverse în rândul specialiștilor din domeniu.

Astfel, pe site-ul Inspectoratului de Stat în Construcții, cu câteva zile înainte de organizarea examenului, se precizează: “În contextul situației actuale din România, cu privire la infecția cu noul coronavirus COVID-19, existând riscul de răspândire a acestuia și deoarece potrivit informațiilor publice pot exista persoane care nu prezintă simptomatologie, dar pot fi purtători ai virusului, sesiunea de examinare pentru autorizarea responsabililor tehnici cu execuția care urma să se desfășoare în perioada 9-13 martie se amână pentru o dată ulterioară care va fi stabilită și comunicată în funcție de evoluția acestei situații. Toate informațiile privind desfășurarea sesiunii de autorizare se vor regăsi pe pagina de internet a Inspectoratului de Stat în Construcții - I.S.C.”

Coronavirusul se dovedește a fi un virus extrem de puternic. El tinde să extindă în instituțiile statului paranoia, isteria și să scoată la iveală incompetența și dezorganizarea, spunea ing. Lulea Marius Dorin, responsabil presă, vicepreședinte al Colegiului Tehnic al Diriginților de Șantier.

“Nu este admisibil ca pentru trei cazuri de o banală răceală să oprești funcționarea instituțiilor statului. Observăm că politizarea face mai multe victime decât coronavirusul. În curând o să asistăm la închiderea școlilor, a spitalelor, a magazinelor?”, declara Cezar Petre, președintele Colegiului Tehnic al Diriginților de Șantier.

“Președintele statului și secretarul de stat Raed Arafat s-au exprimat foarte clar pe această problemă: nu este cazul să inducem în populație o stare de isterie. Dar iată că tocmai instituțiile și reprezentanții statului român au decis să facă acest lucru, afectând activitatea generală a sectorului construcțiilor. Ce urmează? Vom fi nevoiți să oprim șantierele?”, completa Ionuț Sandu, membru al organizației.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Colegiul Tehnic al Diriginților de Șantier solicită public ministrului dezvoltării să ceară anularea acestui ordin ilegal, în România nefiind declarată stare de calamitate, iar procedura de autorizare nu prevede anularea în alte condiții.

Lasă un comentariu