ELEVI MAI INFORMAȚI - LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ “TUDOR VLADIMIRESCU” DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Despre fenomenul traficului de persoane și cum să ne ferim de cei care racolează minori s-a discutat, în cursul săptămânii trecute, și cu elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș.

“Mulțumim unității de învățământ pentru invitație!”, spunea comisar-șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P).

Cei prezenți la activitatea coordonată de Centrul Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane au fost atenți și dornici să afle cât mai multe informații despre acest subiect, despre drepturile victimelor traficului de persoane, dar mai ales despre metoda “LOVERBOY”, astfel încât dezbaterile au fost interesante.

Tehnica de recrutare a tinerelor de către rețelele de trafic de persoane este denumită metoda “prin îndrăgostire”, iar cel care o practică este denumit de specialiștii structurilor de prevenire și combatere a fenomenului ca “loverboy”.

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (ANITP), instituția publică cu atribuții de coordonare, evaluare și monitorizare la nivel național a aplicării politicilor în domeniul traficului de persoane, atrage atenția asupra acestei metode internaționale - “loverboy”. Aceasta este utilizată și în România, țară de origine, iar adolescenții trebuie să fie informați cu privire la pericolele ascunse, dar actuale din comunitate. Totodată, ANITP avertizează că această problemă este una atât la nivel național, cât și internațional, existând din ce în ce mai multe astfel de cazuri. Tinerele trebuie să fie informate cu privire la tehnica menționată mai sus și să realizeze primejdiile unei relații cu un “loverboy”.

Lasă un comentariu