“NU AVEM UN RĂSPUNS DE LA PNL DACĂ DORINȚA DOMNULUI CÎȚU DE A FORMA MAJORITATEA ESTE SUSȚINUTĂ SAU NU”

Distribuie pe:

Președintele USR, Dan Barna, a declarat miercuri seară că nu există, în acest moment, un răspuns clar din partea PNL dacă susține sau nu ideea formării unei majorități parlamentare în jurul premierului desemnat, Florin Cîțu.

“În consultările pe care le-am avut cu premierul desemnat și cu președintele PNL am întrebat dacă PNL își votează sau nu acest guvern. Asta e prima întrebare legitimă, pentru că suntem acum,

într-adevăr, în etapa în care audiem miniștri, o să vedem ce se va întâmpla la Curtea Constituțională și care va fi decizia pe ordonanța privind anticipatele. Nu întâmplător votul pe guvern este prevăzut joi după-amiază, pentru a se vedea care va fi decizia Curții, care poate să schimbe semnificativ secvența din acest moment. Dinspre PNL nu vine în acest moment un răspuns dacă dorința domnului Cîțu de a forma majoritatea este una care va fi susținută sau nu. Mi-e greu să răspund cât de serioasă este această nominalizare”, a declarat Dan Barna.

Întrebat dacă parlamentarii USR vor vota sau nu învestirea Guvernului Cîțu, Dan Barna a spus: “Vom decide cum votăm în zilele următoare, dar noi în mod cert o să votăm pentru stabilitate și pentru funcționarea statului”.

Lasă un comentariu