RUGĂMINTE-ATENȚIONARE! “ROMÂNII DIN ITALIA SĂ NU VINĂ ACASĂ DE PAȘTI!”

Distribuie pe:

Dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București, îi roagă pe românii care muncesc în Italia și care vor să vină acasă de Paști să se mai gândească, dacă nu la ei, măcar la rudele lor din țară.

“Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu. Dacă vin din anumite arii în ajun de Paști, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată, dacă vin din zone unde există în circulație acest virus”.

Pe de altă parte, managerul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” a declarat că autoritățile române sunt pregătite să facă față valului de români din Italia care ar putea veni acasă de Paști, iar controlul și adoptarea măsurilor necesare în cazul lor se vor face “cu calm și rigurozitate”.

“Evident, dacă vor să vină acasă, nu îi poți opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paști, ci să stea în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact cu cei din interior.

Dacă își imaginează cineva că nu avem acces la toate datele se înșală, nu mai este nimic secret în această lume. În aceste condiții speciale, avem acces la toate datele, este o problemă de sănătate publică la nivel global”, a mai spus profesorul Adrian Streinu Cercel.

Reputatul profesor a mai precizat că, obligatoriu, cetățenii care vin în România și intră în carantină instituționalizată, timp de 14 zile, imediat după revenirea în țară, sunt cei care au călătorit în regiunea Lombardia, Italia, orașele Codogno, Castiglione d'Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano.

Așa că, dragi români din diaspora, oricât de dor ne-ar fi unora de alții, pentru sănătatea tuturor, ar fi mult mai sănătos să nu ne întâlnim de Sfintele Paști din 2020!

Lasă un comentariu