ÎN SALA FESTIVĂ A LICEULUI TEHNOLOGIC “CONSTANTIN BRÂNCUȘI” DIN TÂRGU-MUREȘ, “ZIUA MESERIILOR”

Distribuie pe:

Marți, 10 martie, începând cu ora 14, în Sala festivă a Liceului Tehnologic “Constantin Brâncuși” din Târgu-Mureș, este programată o amplă activitate de promovare a învățământului profesional și dual, desfășurată sub egida “Ziua Meseriilor”. Cu acest prilej, unitățile de învățământ liceal din județul Mureș își vor promova oferta de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021 prin intermediul unor panouri publicitare, materiale și demonstrații practice. Vor fi prezenți agenți economici reprezentativi din județ, elevi, părinți, directori și inspectori școlari. Se va evidenția, astfel, importanța susținerii și promovării învățământului profesional și tehnic în județul nostru. De asemenea, evenimentul își propune să contribuie la creșterea vizibilității și atractivității învățământului profesional, tehnic și profesional dual în rândul viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a.

Inspectoratul Școlar Județean Mureș acordă o mare atenție învățământului profesional tehnologic și dual, acesta fiind o necesitate majoră în pregătirea forței de muncă, preciza prof. Claudiu-Gabriel Bîndilă, inspector școlar general la IȘJ Mureș.

Campania națională “Meseria face diferența!”

Lansată de Ministerul Educației și Cercetării în 11 februarie, Campania “Meseria face diferența!” se va încheia în 11 martie, de Ziua Națională a Meseriilor.

Printre activitățile propuse de inspectoratele școlare în cadrul campaniei se află: acțiuni comune ale unităților de învățământ profesional și tehnic, ale inspectoratului școlar județean, ale Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, ale operatorilor economici privind consilierea și orientarea școlară și profesională a elevilor; caravane ale meseriilor; concursuri școlare de tip “Atelier de creație” sau “Atelier de robotică”; vizite ale elevilor din unitățile de învățământ gimnaziale din județ la operatorii economici care asigură pregătirea și/sau practica în învățământul profesional și profesional dual; ateliere de informare pentru profesorii diriginți ai claselor a VII-a și a VIII-a.

Învățământul dual a fost introdus începând cu anul școlar 2017-2018, când s-au înregistrat 2.268 elevi în prima promoție pentru această formă de organizare a învățământului profesional. Datorită eforturilor comune ale tuturor celor implicați, sprijiniți de Ministerul Educației și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, numărul elevilor din învățământul dual a crescut, ajungând în anul școlar 2019-2020 la 12.908 elevi, aproape dublu față de anul școlar precedent, informează Ministerul Educației și Cercetării.

 

Lasă un comentariu