ONG-URILE SI BATAIA DE JOC ASUPRA ORAȘULUI

Distribuie pe:

Dragi târgumureșeni, de fiecare dată când văd aglomerația de pe tronsonul de drum Centru-Spital, mă apucă o furie și mă simt nevoit să reiau subiectul drumului prin pădure, drum care ar fi trebuit să facă legătura dintre cartierul Tudor și zona Clinicilor.

Sunt convins că aceleași sentimente de supărare le aveți și dvs. atunci când sunteți în trafic pe strada Mihai Viteazul, la orele de vârf. Este inadmisibil cum un ONG a reușit să blocheze, în această zonă, trei proiecte extrem de importante și necesare orașului: drumul Livezeni-Spital, alei de promenadă și piste de biciclete prin pădure. Sub pretextul că prin realizarea acestor lucrări, municipalitatea ar fi “deranjat” modul de viață al liliecilor și al broscuțelor cu burta galbenă, acest ONG și-a bătut pur și simplu joc de un oraș întreg. Iar acest lucru a fost posibil doar pentru simplul fapt că nimeni nu a răspuns pentru aceste blocaje. Am spus aceste lucruri și atunci, le reiau și acum, în speranța că târgumureșenii vor protesta cândva față de această bătaie de joc. Să nu mai vorbim despre parcarea de la Spitalul de Urgență, proiect blocat de către conducerea Consiliului Județean Mureș care, în anul 2007, a intăbulat în mod abuziv terenul din apropierea Spitalului, teren aparținând municipiului Târgu-Mureș.

Această situație a dus la un litigiu în instanță, ce a durat aproximativ 10 ani de zile. Probabil că atât reprezentanții ONG-urilor, cât și politrucii, care vremelnic ocupă niște funcții publice ca urmare a unor trocuri politice, răspund, totuși, în fața cuiva: a celor care-i “trag cu cheia”.

 

Lasă un comentariu