A REUȘIT SĂ-ȘI ÎMBRĂȚIȘEZE PENTRU PRIMA DATĂ MAMA

Distribuie pe:

Cu ajutorul cercetătorilor de la o universitate din Florida, un băiețel de șase ani a reușit să își îmbrățișeze pentru prima dată mama.

Alex Pring s-a născut fără o mână și nu s-a putut bucura de copilărie, ca ceilalți copii de vârsta lui. „Încerc foarte mult să fac lucrurile precum ceilalți, dar cu cât cresc, cu atât e mai greu", a spus băiețelul. Familia lui nu și-a permis o proteză standard pentru copil, iar compania de asigurări a refuzat să suporte intervenția, pe motiv că proteza trebuie schimbată prea des. Fără o asigurare, prețul unui astfel de braț artificial ajunge la 40.000 de dolari. Încercând să găsească o soluție, mama lui Alex a contactat E-nable, o organizație care produce membre robotice pentru copii. Impresionat de povestea micuțului, Albert Manero a avut o idee ingenioasă - crearea unui braț robotic, folosind o imprimantă 3D. Cu ajutorul unei echipe de cercetători americani, studentul a creat modelul în câteva săptămâni, cu numai 350 de dolari.

 

„DRAGUL MEU, TOT CE AM AGONISIT O VIAȚĂ ÎȚI RĂMÂNE ȚIE"

A fost odată ca niciodată, un om bogat. Simțind că i se apropie sfârșitul, l-a chemat pe fiul său și i-a spus: „Dragul meu, tot ce am agonisit o viață îți va rămâne ție. Tu doar ai grijă să ai o casă în fiecare oraș în care vei merge." Apoi, bătrânul tată a închis ochii.

Pentru că și-a iubit tatăl extrem de mult, fiul a hotărât să îi respecte dorința și a început să construiască câte o casă în fiecare oraș din țară.

În foarte scurt timp a constatat că era foarte scump să facă acest lucru. Tânărul începuse să rămână fără bani și încă nu reușise să construiască, în fiecare oraș, câte o casă.

Pentru că nu știa ce să facă, băiatul a mers la unchiul său pentru a primi un sfat.

„Sunt atât de ocupat să construiesc aceste case, încât nu mai am timp să îmi cumpăr de mâncare", zise deznădăjduit tânărul. Unchiul și-a privit nepotul și i-a spus: „Nu-mi vine să cred că nu ai înțeles nimic din ce ți-a spus tatăl tău. Când el ți-a zis să-ți faci case în fiecare oraș, a vrut să spună că poți folosi banii că să călătorești prin lume și să îți faci în fiecare loc câte un prieten. Apoi, indiferent pe unde vei merge, vei avea o casă în care să poposești și pe cineva care să te aștepte acolo, cu inima deschisă".

 

Lasă un comentariu