„CUVÂNTUL ESTE LIBER"- SINTAGMA

Distribuie pe:

Militarii în rezervă din localitatea Sărmașu, ne exprimăm în mod ferm indignarea față de interviul apărut în „Cuvântul liber" din data de 03.03.2020, cu privire la sintagma „pensii speciale ale primarilor", care face trimitere la armată.

Subiectul interviului dat în primărie avea o altă tematică, nu comparația nefericită între o structură administrativă locală și Armata Țării.

Factorii de risc pentru personalul din instituțiile menționate sunt incompatibili și nici nu poate fi făcută vreo comparație. Vrem să amintim faptul că militarii au zilnic ca obiect de activitate pregătirea intensivă și folosirea în poligoane a armamentului, munițiilor de toate felurile, a explozivilor, grenadelor, proiectilelor și rachetelor etc. din dotarea celor trei categorii de forțe armate: terestre, aeriene și maritime.

Conducerea tehnicii de luptă a blindatelor, avioanelor și elicopterelor, navelor maritime și fluviale, saltul cu parașuta, scufundările subacvatice, misiunile din teatrele de operații unde Armata Romană a fost și este prezentă cu efective alături de aliații noștri din NATO evidențiază complexitatea și periculozitatea activităților zilnice.

Militarii Armatei Române de toate gradele au avut cel mai important rol în procesul de aderare a țării la cea mai puternică alianță militară din lume: NATO.

În acest sens, s-a demonstrat și se demonstrează că militarii Armatei Române sunt cei mai buni ambasadori ai țării la activitățile internaționale.

Aliații noștri strategici ne respectă militarii, oare unii concetățeni de-ai noștri de ce nu o fac?

Pentru a face o mică comparație a muncii din armată și din primărie, vă facem următoarea ofertă celor care denigrează cu „sintagma" pensiile militarilor:

1. Avem cu noi un ofițer cu aproximativ 400 salturi cu parașuta. Se oferă voluntar să vă pregătească și să vă fie instructor de parașutare;

2. Vă lăsăm să vă pliați singuri parașuta ca să nu existe suspiciuni;

3. Plătim noi saltul cu parașuta la Aeroclubul din Târgu-Mureș;

4. Saltul să se execute de la 3.000-4.000 m altitudine;

5. Suntem de acord să vă faceți poza în avion, pe timpul saltului și la aterizare;

6. Pozele le puteți folosi pentru a vă promova imaginea;

7. Atenție la aterizare! Să aveți grijă la cap, la coloană și la membrele inferioare și superioare;

8. Avantajul este pentru dumneavoastră faptul că nu aveți armamentul din dotare, unitatea de foc și rația de hrană.

În acest fel veți putea să faceți o comparație reală între factorii de risc ce implică saltul cu parașuta și mersul cu Duster-ul primăriei la evenimente.

Astfel veți înțelege de ce noi, militarii în rezervă, avem afecțiuni medicale de toate felurile, unele mai vizibile, altele nu.

Nu tot ceea ce noi, oameni contemporani cu noi înșine, scoatem din cavitatea bucală se numește „CUVÂNT".

Glorie Armatei Române !!!

P.S. Avem cumulate, după 38 de ani de serviciu sub drapelul patriei = un apartament și o PENSIE DE SERVICIU (NU specială).            

Lasă un comentariu