IOHANNIS, DESPRE POLUAREA DIN BUCUREȘTI: NU VREAU SĂ MĂ IMPLIC PESTE CEI CARE SUNT RESPONSABILI

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis, întrebat dacă are informații despre sursa poluării care a afectat Capitala în noaptea de 1 spre 2 martie, a declarat că nu dorește să se implice „peste cei care sunt responsabili" de această chestiune, indicând Ministerul Mediului și Primăria municipiului București.

„Vă rog să întrebați la Ministerul Mediului și la Primărie aceste chestiuni. Nu vreau să mă implic peste cei care sunt responsabili până la urmă de această chestiune", a arătat președintele în cadrul unei declarații acordate presei.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a convocat luni dimineață conducerile Gărzii Naționale de Mediu și Agenției Naționale pentru Protecția Mediului pentru a discuta măsurile ce se impun, după ce în noaptea de 1 spre 2 martie au fost înregistrate depășiri ale valorilor de PM2.5 cu până la peste 900%, precum și a celor de PM10 cu aproape 800%.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat marți că i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis ca situația poluării din București din noaptea de 1 spre 2 martie să fie analizată în cadrul unei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

„Am transmis deja o adresă către președintele României și către CSAT, în care am descris și în termeni tehnici și administrativi ceea ce s-a întâmplat în București în 1 și 2 martie, în seara de duminică spre luni, și am transmis rugămintea de a se analiza situația gravă din municipiul București în cadrul unei ședințe a CSAT. Populația trebuie să fie protejată și nu ajută la nimic dacă responsabilii și decidenții de la Guvern aruncă responsabilitatea dintr-o parte în cealaltă. Sunt convinsă că președintele se va implica, cu prerogativele constituționale pe care le are, și cu siguranță vom afla care este poluatorul", a spus primarul.

Lasă un comentariu