O DOCTORIȚĂ A ACCEPTAT UN VACCIN, NETESTAT, CONTRA CORONAVIRUSULUI...

Distribuie pe:

Un gest de o noblețe deosebită, care a uimit întreaga lume, a fost făcut de o doctoriță din China, Chen Wei, când a acceptat să fie injectată cu un vaccin pentru coronavirus, încă netestat.

„Cercetătorii din China au încercat cu insistență să găsească o modalitate de a combate COVID-19, însă, de regulă, durează luni de zile până se ajunge la un rezultat, după care acesta este supus la tot felul de teste, inclusiv pe animale, înainte de a fi aprobat.

Însă, doctorița Chen Wei a ars câteva etape și a folosit vaccinul, neaprobat, pe ea. În fața unui fotograf, curajoasa femeie, în vârstă de 54 de ani, a fost injectată cu vaccinul de către o persoană care purta un echipament complet de protecție.

Epidemiolog de renume mondial și general în Armata Populară de Eliberare a Chinei, Chen Wei a dorit să arate că țara ei se mișcă rapid cu vaccinul contra coronavirusului. Imagini ale evenimentului au fost postate pe pagina armatei, de pe o rețea socială chineză - Weibo. Însă, postarea a fost ștearsă ulterior", scrie HotNews.

Într-un interviu acordat pentru televiziunea de stat din China, Chen a spus: „Facem tot ce putem pentru a dezvolta vaccinul. Trebuie să ne străduim să aducem vaccinul și să oferim suport tehnic puternic pentru câștigarea acestei bătălii".

Doctorița Chen Wei a câștigat titluri în întreaga lume, făcând parte din echipa care a dezvoltat primul vaccin împotriva Ebola, în 2014. De asemenea, a contribuit la combaterea focarului SARS, la începutul anilor 2000.

Chen și echipa ei au lucrat la Institutul de Virusologie din Wuhan, la un tratament care ar putea ajuta la creșterea imunității unei persoane în fața coronavirusului.

Lasă un comentariu