MUZEUL STUPINEI, DESCHIS ÎN TRANSCARPATIA

Distribuie pe:

Muzeul Stupinei, deschis în Transcarpatia Kolochava, este cel mai mare sat din Transcarpatia, amplasat lângă Lacul Sinevir, într-o vale pitorească dintre văile Strimba, Darwajka, Ruzha și Krasna. Este singurul sat din Ucraina care are zece muzee. În cadrul proiectului „Carpathian Bee", în luna iulie a acestui an, aici se va deschide o stupină atractivă și se va elabora traseul turistic „Cărările mierii de Kolochava".

Proiectul are drept scop crearea de abordări holistice pentru păstrarea albinei autohtone, carpatice, împreună cu vechile tradiții apicole. Rezultatele principale ale proiectului vor fi activitățile transfrontaliere destinate popularizării patrimoniului natural (Festivalul mierii din Kolochava, conferința finală în Kosovo, atelierul din Rzeszow).

Festivalul Mierii Carpatice din Kolochava va include expediții de monitorizare științifică spre stupinele de munte și inaugurarea unei expoziții permanente în aer liber. Traseul va fi marcat pe harta turistică în trei limbi: engleză, ucraineană și poloneză. Harta va fi disponibilă online pe site-urile partenere și rețelele sociale și va fi distribuită în timpul evenimentelor din proiect.

Lasă un comentariu