COMUNICAT DE PRESĂ

Distribuie pe:

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mureș anunță că ancheta epidemiologică în cazul pacientei din județul Mureș, care a fost depistată pozitiv în urma testului pentru Coronavirus, este în derulare. Până în acest moment, au fost identificate 5 persoane, contacți direcți și indirecți ai pacientei de 70 de ani, iar Direcția de Sănătate Publică a dispus măsurile necesare pentru autoizolarea la domiciliu a acestor persoane.

De asemenea, prefectul județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, a confirmat ieri că pacienta internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca are o stare generală bună, afebrilă, fără elemente de gravitate.

În această dimineață, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Mureș a aprobat o serie de noi măsuri pentru combaterea infecției cu Coronavirus, în conformitate cu hotărârile luate la nivel național. Astfel, s-a decis că, în situația în care va fi necesar, Direcția de Sănătate Publică a Județului Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș vor pune în aplicare dispozițiile Hotărârii nr. 6, din 6 martie 2020, a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României referitoare la suspendarea cursurilor școlare în unitățile de învățământ de pe raza județului Mureș. De asemenea, dacă situația epidemiologică o impune, în unitățile sanitare cu paturi din județul Mureș se vor efectua numai internări de urgență, până la remedierea situației.

Ieri, situația cazurilor de infecție cu coronavirus COVID-19 în județul Mureș se prezenta astfel: 1 caz confirmat pozitiv, 1 test cu rezultat negativ și 89 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu. Nicio persoană nu se află în spațiile de carantină.

Totodată, reamintim că începând de duminică, 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1.000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată. De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale.

Începând de ieri, 9 martie 2020, ora 12.00, au intrat în vigoare deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență privind impunerea unor restricții de trafic dinspre și înspre statele afectate de infecția cu noul coronavirus.

Astfel, sunt sistate cursele aeriene către și dinspre Italia. De asemenea, operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran și Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul țării noastre.

Lasă un comentariu