SUPLIMENTELE CU OMEGA 3 NU PROTEJEAZĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI...

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea de Est din Anglia, citați de descopera.ro, au aflat că suplimentele cu Omega 3 nu protejează împotriva cancerului.

“În studiul nostru, am realizat două analize sistematice, folosind date de la peste 100.000 de participanți, pentru a obține o imagine cât mai clară a riscurilor și beneficiilor asociate suplimentelor alimentare cu Omega 3.

Astfel, am descoperit că suplimentele cu Omega 3 pot reduce ușor riscul de boli de inimă, în timp ce cresc marginal riscul de cancer de prostată, efectele benefice și dăunătoare în general fiind destul de mici.

Descoperirile noastre contrazic convingerea la scară largă conform căreia administrarea de Omega 3 sub formă lichidă sau sub formă de tablete protejează împotriva bolilor precum cancerul, atacurile de cord și accidentul vascular cerebral.

Aceste analize sistematice includ informații strânse de la mii de persoane pe perioade îndelungate. Cantitatea mare de informații a clarificat faptul că, dacă luăm suplimente cu Omega 3 timp de câțiva ani, putem reduce ușor riscul de boli de inimă, însă echilibrăm acest lucru cu o creștere ușoară a riscului nostru de a face cancer. Efectele generale asupra sănătății noastre sunt minime.

Acizii grași Omega 3, care se găsesc în nuci, semințe și pește gras, precum somonul și tonul, sunt cunoscuți pentru beneficiile asupra sănătății atunci când sunt consumați în cantități mici în alimente.

În concluzie, am constatat că nu există niciun beneficiu demonstrabil la persoanele care iau suplimente de Omega 3 pentru prevenirea sau tratarea cancerului. De fapt, am descoperit că acestea pot determina o ușoară creștere a riscului de cancer, în special al cancerului de prostată.

Cu toate acestea, riscul amintit este compensat de un ușor efect de protecție asupra bolilor cardiovasculare”, explică oamenii de știință britanici.

Lasă un comentariu