PREOTUL, CIOBANUL ȘI... BANCHERUL

Distribuie pe:

* “Un bancher s-a îmbolnăvit pe neașteptate de o boală foarte gravă, încât medicul nu i-a dat nicio șansă. Era vorba despre câteva ore. Omul speriat de situația neașteptată, treburile personale nu-i erau puse la punct. El l-a rugat pe doctor să facă tot ce poate pentru a-i mai lungi pentru câteva ore viața, cel puțin până a doua zi, și-i va da o sumă mare de bani. Acesta i-a răspuns astfel: “Eu nu pot vinde zile și viață. Aceasta o poate face numai Tatăl cel Ceresc, Creatorul a tot ce există”.

“Se cuvine ca noi, oamenii, să vorbim mai mult cu Dumnezeul din noi, pentru că nu știm nici ceasul, nici ziua. Să priveghem, să medităm și să ne rugăm” (n.a.).

“Cu puterea rugăciunii tale, prea-minunate proorocule Ilie cel din Tesve, în adevăr ai încuiat cerul și n-a plouat trei ani și șase luni și a fost mare foamete peste tot pământul, până când, chinuiți de arșiță și foamete, cei nelegiuiți s-au întors către Domnul, pocăindu-se (a ne lepăda de păcate, NU de credința ortodoxă, credința moșilor și strămoșilor noștri) și cu umilință cântând, cântare de laudă și mulțumire”.

***

* “Despre un cioban, se spune că pleca totdeauna cu oile, având o traistă împărțită în două. Într-o parte își punea mâncare, iar în cealaltă BIBLIA. Adică, avea la el hrana trupească, dar și hrana sufletească. Un așa-zis domn care era în excursie prin acele locuri, văzându-l că citește din Biblie, l-a întrebat de ce citește din acea carte? - Pentru că sunt singur, a răspuns ciobanul. - Și parcă nu ești singur dacă citești din ea? - Nu, a răspuns ciobanul, fiindcă atunci când citesc stau de vorbă cu apostolii, proorocii; stau de vorbă cu însuși Dumnezeu cel Bun și Milostiv, și mă simt atât de fericit într-o astfel de societate!”.

“Oamenii au căutat tot timpul tot felul de metode pentru a fi fericiți și a avea o stare de bunăstare, pentru care, uneori, fac chiar sacrificii foarte mari. Să încercăm să ne facem o societate în mijlocul căreia este Domnul Hristos, și avem șansă mai mare de a găsi drumul spre fericire și bunăstare” (n.a.).

***

* “Un preot a chemat la el trei oameni pentru a-l ajuta la lucrul din grădină. La terminarea lucrului, preotul i-a chemat în casă, le-a dat să mănânce, după care le-a spus: «Pe masă sunt trei bani de aur și trei cărți. Fiecare dintre voi să vă alegeți ceea ce doriți». Doi dintre ei

și-au luat câte un ban de aur, iar al treilea și-a luat o carte. Acesta a spus că sărmanul său tată este bolnav și ia o carte pentru a se ruga Bunului Dumnezeu pentru sănătatea lui. Când a luat cartea și a deschis-o, a găsit în ea trei monede de aur, spre marea lui bucurie. Ceilalți când au văzut, au făcut ochii mari, dar... era prea târziu. A căuta mai întâi împărăția lui Dumnezeu este cea mai mare poruncă a lui Iisus Hristos: «Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, toate acestea se vor adăuga vouă!»“ (Matei 6, 33).

P.S. “De veți ierta oamenilor greșealele lor, ierta-va și vouă Tatăl vostru Cel ceresc. Iar de nu veți ierta oamenilor greșealele lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșealele voastre” (Matei 6, 14-15).

 

Lasă un comentariu