ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI

Distribuie pe:

HANDBALISTELE MUREȘENE, O NOUĂ VICTORIE ÎN DIVIZIA A

CSM Târgu-Mureș a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 36-29 (19-18) pe CSU Universitatea de Vest Timișoara, într-un meci din cadrul grupei D a Diviziei A de handbal feminin. Pentru echipa antrenată de Mihaela Evi au marcat Bucin (8), Bărăbaș (7), Stîngu (6), Munteanu (6), Ola (3), Lăcătuș (2), Moldovan (2), Darie (1) și Ghemeș (1). În urma acestei noi victorii, handbalistele mureșene se mențin pe locul secund în clasament, cu 35 de puncte, lider fiind Crișul Chișineu-Criș, cu 39 de puncte.

 

A FOST DEFINITIVAT LOTUL NAȚIONALEI ROMÂNIEI DE HANDBAL FEMININ

Stafful echipei naționale a definitivat lotul pentru turneul preolimpic (Muntenegru, 20-22 martie) și “dubla” cu Polonia din campania de calificare pentru EHF EURO 2020, a anunțat Fedarația Română de Handbal, pe site-ul oficial. Delegația României se va reuni pe 12 martie la Ploiești pentru pregătire, urmând ca pe 17 martie să efectueze deplasarea spre Muntenegru și apoi spre Polonia. Selecționerul Bogdan Burcea a selectat 20 de jucătoare, printre care Cristina Neagu și Crina Pintea. Lotul naționalei României: Dana Abed Kader, Diana Ciucă, Elena Dache, Denisa Dedu, Nicoleta Dincă, Yuliya Dumanska, Alina Ilie, Sabrina Lazea, Laura Moisă, Cristina Neagu, Lorena Ostase, Crina Printea, Laura Pristăvița, Anca Polocoșer, Andreea Rotaru, Ana Maria Savu, Sonia Seraficeanu, Alexandra Severin, Ana Maria Tănasie, Ana Maria Țicu.

Programul jocurilor naționalei în luna martie:

România - Thailanda, turneul preolimpic, 20 martie, ora 18.00;

România - Norvegia, turneul preolimpic, 21 martie, ora 20.30;

România - Muntenegru, turneul preolimpic, 22 martie, ora 17.00;

Polonia - România, campania de calificări EURO 2020, 25 martie, ora 19.00/ Lubin, Polonia;

România - Polonia, campania de calificări EURO 2020, 29 martie, ora 18.00/ Ploiești.

 

MUREȘEANCA SZÖCS BERNADETTE, CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ LA TENIS DE MASĂ

Campionatul Național de tenis de masă pentru seniori a programat, duminică, finalele probelor de simplu. La feminin, titlul național a fost cucerit de mureșeanca Szöcs Bernadette, care, în finală, a dispus de constănțeanca Elisabeta Samara cu scorul de 4-0. Este al doilea titlu național obținut de Berni, spor-

tivă legitimată la CSA Steaua București, după cel de la dublu mixt, unde a făcut pereche cu buzoianul Ovidiu Ionescu, și a treia medalie, după cea de argint, câștigată la dublu feminin, alături de Andreea Dragomanu. Și Szöcs Hunor, fratele mai mare a lui Bernadette, și-a trecut în cont două medalii de bronz, una la dublu mixt, alături de Elisabeta Samara, și alta la dublu masculin, unde l-a avut ca partener de joc pe Alin Spelbuș. La simplu masculin, titlul național a fost adjudecat de Ovidiu Ionescu, 4-2 în finala cu Cristian Pletea.

 

“EVENIMENTUL A FOST FĂCUT ÎN MEMORIA LUI PETER KLOSZ”

Echipa națională a României a obținut patru medalii la Campionatul European de Wintertriathlon, iar oficialii Federației Române de Triatlon i-au dedicat reușitele de la Cheile Grădiștei fostului președinte, Peter Klosz, decedat la finalul anului trecut. “Evenimentul a fost făcut în memoria lui Peter Klosz. Ne-am depășit toate obiectivele, aveam în plan câștigarea a două medalii, iar noi am luat chiar patru. Am beneficiat de o infrastructură unică în partea aceasta a Europei. Chiar dacă ar fi fost cald, chiar și până la 18 grade, noi tot am fi avut zăpadă, pentru că o aveau depozitată. Vrem să continuăm pe acest drum și vrem să contribuim la dezvoltarea triatlonului de iarnă și să ajungem să-l ducem la Jocurile Olimpice de iarnă. Dar pentru asta avem nevoie să ne unim mai multe federații și să ne îndeplinim acest obiectiv” , a declarat președintele Federației Române de Triatlon, Vlad Stoica. La finalul anului trecut, cu unanimitate de voturi, Vlad Stoica a fost ales președintele Federației Române de Triatlon, după decesul fostului președinte Peter Klosz, persoană influentă în triatlonul continental, care a adus competiții de triatlon de calibru internațional, în ultimii ani, în România.

 

CANOTORII MUREȘENI, PATRU MEDALII LA NAȚIONALE

Orșova a găzduit, sâmbătă, Campionatul Național de canotaj pe ergometru, competiție la care au participat și mai mulți sportivi de la CS Mureșul Târgu-Mureș, pregătiți de antrenoarea Claudia Balint. Aceștia au avut o prestație bună, reușind să cucerească 4 medalii, dintre care două de aur, una de argint și alta de bronz. Cele două titluri naționale au fost obținute de echipajul masculin de patru seniori, alcătuit din Marian Șuteu, Bogdan Gorea, Adrian Leon Raita și Dan Sebastian Ignat, precum și de Aura Crisanda Popa la simplu, categoria Masters. Medalia de argint a fost adusă de barca de 4 seniori, avându-i în componență pe Rareș Lako, Daniel Vasile Natea, Adelin Natea și Oltean Adrian Constantin, iar cea de bronz a fost obținută de celălalt echipaj de 4 seniori, format din Horațiu Covaciu, Valer Ionuț Șerbănaț, Raimond Cristal și Hanzi Zsolt. Rezultate meritorii au mai avut Aura Adina Oltean - locul 6 la simplu junioare, Ancuța Adelina Ungurean-locul 8 la simplu junioare I, Eduard Cătălin Moga - locul 8 la simplu seniori și Dan Urcan - locul 12 la simplu juniori.

 

ROMÂNIA, ALTE DOUĂ MEDALII LA EUROPENELE DE WINTERTRIATHLON

Sportivii români au cucerit, duminică, o medalie de aur și una de bronz, în ultima zi a Campionatelor Europene de Wintertriathlon de la Cheile Grădiștei, din județul Brașov. Medalia de aur a fost adusă de Robert Tămîrjan la para-triatlon PTS 4, iar cea de bronz de ștafeta formată din Viorel Palici și Maria Luisa Rășină. Sâmbătă, în prima zi, Maria Luisa Rășină a cucerit argintul la categoria Under 23, iar Viorel Palici, bronzul la categoria Elite. La competiție au participat 200 de sportivi din Austria, Cehia, Estonia, Germania, Italia, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, România, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, Rusia, Ungaria și Bulgaria.

Lasă un comentariu