CUVÂNTUL CITITORULUI - STIMATE DOMNULE PRIMAR DORIN FLOREA!

Distribuie pe:

Am citit cu interes, și mai ales cu îngrijorare, postarea de pe pagina dvs. de Facebook, pe care o reproduc integral, întrucât nu toți târgumureșenii - mai ales cei de vârsta a treia - sunt familiarizați cu obținerea de informații din mediul online:

„Este într-adevăr o mare tragedie ceea ce se întâmplă acum în China. M-a întrebat astăzi o târgumureșeancă, știind că sunt medic de profesie, ce părere am față de acest virus care a creat atâtea victime. E tragic, din păcate se întâmplă să apară astfel de epidemii în lume, dar mai bine decât mine pot răspunde virusologi și cei care sunt de specialitate. Mi-ar fi plăcut, însă, să văd un comunicat din partea Academiei de Științe Medicale din România sau din partea unor instituții medicale de elită, vizavi de situația din China. Să nu mai vorbesc de gestul umanitar pe care ar fi putut să-l facă România și să trimită o echipă de specialiști în China, să arate lumii că suntem o țară cu valori în lumea medicală și că ne pasă de tragediile ce au loc în lume. Totodată, ar fi fost și un gest de respect față de școala românească de virusologie și microbiologie”.

Domnule primar, apreciez sinceritatea și buna-credință cu care vă exprimați punctul de vedere într-o problemă ce ne privește pe toți, în egală măsură, dincolo de orice interese politice, individuale sau de grup.

Față de cele afirmate de dvs. și fiind, totodată, în asentimentul multor cetățeni care nu înțeleg nimic din cele ce se întâmplă acum, în sistemul sanitar, răspund și eu, cu multă tristețe, prin întrebări retorice, afirmațiilor dumneavoastră: la ce fel de gesturi umanitare ne putem aștepta de la cei care declară, din cinism sau doar din prostie, că în România, educația și sănătatea nu trebuie să constituie „priorități naționale”, iar „valorile din lumea medicală”, despre care vorbiți, sunt scoase pe ușa din spate a DNA, cu cătușe la mâinile cu care au salvat mii de vieți?

Dacă nu ne pasă de propriile noastre tragedii, de ce credeți că ne-ar păsa de „tragediile ce au loc în lume”? Acest coronavirus va fi răpus în cele din urmă, dar teamă ne e că virusul nesimțirii, al cinismului și al mârșăviei va prolifera nestingherit, cu urmări greu de evaluat…

Lasă un comentariu