LIBERALII AU DECIS: PROF. UNIV. DR. THEODORA BENEDEK CANDIDEAZĂ LA FUNCȚIA DE PRIMAR AL MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ!

Distribuie pe:

Theodora Benedek va candida la funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș, a decis, luni, Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal (BPN). În cadrul ședinței au mai fost validate o serie de candidaturi la primăriile marilor orașe și la șefia Consiliilor județene pentru alegerile locale ce ar urma să aibă loc în această vară.

Theodora Benedek este medic și economist, licențiată în medicină la UMF Târgu-Mureș (1991-1997), respectiv în științe economice la Universitatea „Petru Maior" Târgu-Mureș - Facultatea de Științe Economice (2002-2007), Habilitat (2013) și Doctor în științe medicale (1999-2002), absolventă a unui Masterat în management sanitar, la Universitatea „Petru Maior" (2005-2006).

Este medic primar cardiologie și interne și ocupă funcția de șef al Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu-Mureș. Este profesor de cardiologie, cardiologie intervențională și medicină internă, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST), director al Departamentului de Medicină Internă al Universității și, din anul 2013, conducător de doctorat.

Este președintele Filialei Mureș a Societății Române de Cardiologie, președinte al Comisiei de Cercetare Științifică a Senatului Universitar de la UMFST și președinte al Comisiei de Etică a Cercetării Științifice, din cadrul SCJU Târgu-Mureș, precum și expert extern al Comisiei Europene, Programul Horizon 2020, Vice-chair - panel științific cercetare medicală (Life panel).

Proiectele europene de cercetare-inovare și proiectele de cercetare-dezvoltare finanțate de Ministerul Educației și Cercetării și realizate de prof. univ. dr. Theodora Benedek au adus în județul Mureș peste 6.000.000 de euro.

Prin proiectele realizate de Theodora Benedek s-au creat 12 locuri de muncă în domeniul cercetare-inovare, 7 locuri de muncă în cercetare și 5 locuri de muncă prin programul StartUp Nation.

Theodora Benedek coordonează Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală și este redactor-șef al publicației Journal of Interdisciplinary Medicine, laureată a premiului internațional „Best Manuscript Award" al revistei Circulation Research, pentru Meta-analiza ACCRUE.

Reputatul cardiolog s-a perfecționat la Universitatea din Viena, Spitalul AKH, Institutul de Cardiologie Gotsegen Gyorgy din Budapesta, Institutul de Cardiologie din Debrecen și Herz Zentrum din Leipzig.

„Târgu-Mureșul a trăit prea mult timp fără proiecte consistente, investiții majore, cu singura regulă de a salva aparențe. Alături de echipa mea și de târgumureșeni, vom face acest mare pas, dincolo de ce a părut până acum imposibil, pentru a da cu adevărat un sens cuvântului împreună. Garantez că nominalizarea mea la candidatura pentru funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș este primul semn că totul se va schimba în bine!", a scris Theodora Benedek pe pagina sa de socializare, la scurt timp după validarea candidaturii.

Menționăm că, în cadrul aceleiași ședințe a BPN, a validat candidatura senatorului Ioan Cristian Chirteș la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș.

 

Lasă un comentariu