REZULTATELE CONTROALELOR TEHNICE ÎN TRAFIC - JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului trecut, 69.130 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 31.607 (45,72%) dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

• instalația electrică de iluminare-semnalizare (27%);

• punți, jante, anvelope și suspensie (12%);

• șasiu, cadru și elemente atașate șasiului (10%).

Inspectorii RAR au depistat în trafic și vehicule cu defecțiuni mai grave la sistemele de frânare, direcție sau la punți, jante, anvelope și mecanismul de suspensie. Astfel, în cazul a 3.616 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2019 au fost aplicate 22.447 de sancțiuni, au fost retrase 17.938 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 413 vehicule și 113 ITP-uri au fost anulate.

În județul Mureș au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 2.290 vehicule. Dintre acestea, 40% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 22 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite în 16% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,7% aveau probleme legate de identificare și 2% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 182 de amenzi contravenționale și au fost retrase 183 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Lasă un comentariu