ÎNCEPÂND DE AZI, SE ÎNCHID ȘCOLILE ȘI GRĂDINIȚELE!

Distribuie pe:

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis închiderea tuturor școlilor și grădinițelor din România începând de azi, 11 martie, până în 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii, în funcție de evoluția evenimentelor. Declarația a fost făcută de premierul interimar Ludovic Orban, care a transmis că este o măsură cu character preventiv. Orban a făcut apel la toți liderii politici: „Acest subiect nu este politic, vizează sănătatea și viața oamenilor. Nu poți să câștigi capital politic pe sănătatea oamenilor". Anunțul a fost făcut luni, în cadrul unei conferințe de presă la care au fost prezenți reprezentanți ai CNSSU.

Ministerul Sănătății a anunțat, ieri, că, în funcție de dinamica situației legate de infecția cu COVID-19, se va putea decide interzicerea internărilor programate în spitale.

Ieri, a fost activat Centrul Operațional de Coordonare de la nivelul Ministerului Sănătății, care va furniza la zi informațiile legate de stocurile de medicamente, echipamente și dezinfectanți, cadrele medicale implicate în acțiunile pentru limitarea infecției cu coronavirus, numărul paturilor libere în secțiile de boli infecțioase și ATI.

„Centrul Operațional ne va furniza situația la zi toate informațiile utile și vitale pentru stabilirea măsurilor corecte pentru fazele epidemice în care ne aflăm. Vom cunoaște stocurile de medicamente, echipamente medicale și dezinfectanți existente la nivel național în spitale, numărul cadrelor medicale implicate în acțiunile pe care le derulăm pentru limitarea răspândirii infecției, numărul paturilor libere în secțiile de boli infecțioase și ATI, astfel încât să putem acționa coordonat", a declarat ministrul Victor Costache, potrivit unui comunicat remis presei de Ministerul Sănătății.

Lasă un comentariu