UNGURII NU SE ASTÂMPĂRĂ! INIȚIATIVĂ LEGISLATIVĂ ÎN PARLAMENTUL DE LA BUDAPESTA: ABROGAREA LEGII DE RATIFICARE A TRATATULUI DE LA TRIANON

Distribuie pe:

Trei deputați independenți care își desfășoară activitatea politică sub culorile Mișcării „Mi Hazánk" („Patria Noastră", un partid ungar format din foști membri ai partidului Jobbik) au inițiat abrogarea legii din 1921 care ratifică Tratatul de Pace de la Trianon.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Budapesta, Erik Fülöp, care a semnat proiectul împreună cu István Apáti și Dóra Dúró, a declarat că legea aceasta, care are aproape 100 de ani, conține niște „neadevăruri atât de uluitoare", încât măsura propusă ar trebui sprijinită de fiecare partid politic și deputat independent.

A menționat, ca exemplu, faptul că în cadrul legii, Sopron și alte nouă localități din apropierea lui apar ca făcând parte din Austria, respectiv că legea conține restricții în baza cărora, practic, Ungaria nu ar putea deține o armată independentă.

Răspunzând la o întrebare, politicianul ungar a spus că eliminarea nedreptăților cauzate de Trianon reprezintă o obligație morală. După acest prim pas vor fi posibile și alte acțiuni politice, a mai adăugat, menționând ca exemple aspirațiile de autonomie ale maghiarilor care se regăsesc acum peste granițele Ungariei, dar și plata unor eventuale despăgubiri; totodată, a numit ca fiind o chestiune foarte sensibilă o eventuală modificare a frontierelor.

Nici în istoria maghiară, nici în cea a lumii, o sută de ani nu pot însemna o eternitate, a spus, menționând că, în prezent, „nu este sigur că există această posibilitate", dar că, oricum, nu acesta este obiectivul principal al inițiativei lor.

În fața Ungariei poate apărea, în orice moment, o situație în care ar trebui să profite de aceste oportunități, a spus Erik Fülöp. (sursa - MTI, foto -EvZ)

Lasă un comentariu