CHINA - SFÂRȘITUL COȘMARULUI?!

Distribuie pe:

China a depășit vârful epidemiei de coronavirus, a anunțat, ieri, Comisia Națională de Sănătate, precizând că s-au înregistrat doar opt noi cazuri de infecții, în provincia Hubei, fiind pentru prima oară când, în epicentrul focarului, bilanțul crește cu o singură cifră într-o zi.

Odată cu încetinirea accentuată a răspândirii virusului, autoritățile anunță că mai multe întreprinderi se vor redeschide, reducându-se, treptat și cu precauție, măsurile stricte de izolare și restricțiile de călătorie.

„În linii mari, China a depășit vârful epidemiei", a declarat Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate. „Numărul cazurilor noi este în scădere", a spus el. Numărul total de cazuri confirmate în China a ajuns la 80.793. Până marți, peste 62.000 de persoane s-au însănătoșit și au fost externate din spital - o rată de peste 80%.

În timp ce virusul se răspândește rapid la nivel global, evoluțiile sale în China s-au încetinit semnificativ în ultimele șapte zile, ca rezultat al unor măsuri drastice, impuse pentru controlul circulației persoanelor și a traficului, inclusiv blocarea orașului Wuhan, un oraș cu 11 milioane de locuitori.

De la izbucnirea epidemiei, au fost înregistrate la nivel mondial 124.519 cazuri confirmate și 4.607 decese în 118 țări și teritorii, conform informațiilor Organizației Mondiale a Sănătății, actualizate ieri dimineață.

(sursa - REUTERS)

Lasă un comentariu