COMUNICAT DE PRESĂ

Distribuie pe:

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, s-a întâlnit astăzi cu primarii mureșeni, tema principală a discuției fiind măsurile de prevenție și combatere a infecției cu Coronavirusul Covid-19. Au fost prezentate cele mai noi hotărâri luate la nivel central pe această temă, s-a răspuns întrebărilor legate de colaborarea primăriilor cu Instituția Prefectului și DSP Mureș, reprezentată de directorul instituției, dr. Iuliu Moldovan.

„Am ținut să purtăm o discuție deschisă cu toți primarii din județ deoarece era nevoie de clarificări atât în ceea ce privește normele și hotărârile de la nivel central și județean, cât și gestionarea comunicării cu persoanele autoizolate la domiciliu, respectiv restul populației. Am răspuns tuturor întrebărilor și am lansat un îndemn la calm, informare din surse oficiale și respectarea cu strictețe, fără excepții, a măsurilor impuse de această situație", a spus Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Printre cele mai importante mesaje transmise primarilor mureșeni se numără obligația de a comunica în mod corect, cu evitarea panicii, persoanelor fizice și juridice, operatorilor economici și instituțiilor subordonate măsurile dispuse prin Ordine ale prefectului și prin Hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Primarii trebuie să ia măsuri de adaptare a transportului în comun pentru evitarea aglomerației și pentru dezinfecția interiorului acestora, să dispună operatorilor economici respectarea tuturor normelor de igienă și dezinfecție dispuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Se va analiza de către fiecare instituție în parte ca la desfășurarea activității să se aibă în vedere limitarea, respectiv programarea activității cu publicul.

Pentru orice probleme în legătură cu autoizolarea la domiciliu/carantină/spitalizare primarii vor contacta Direcția de Sănătate Publică a Județului Mureș, la următoarele nr. de tel: 0265 26.11.52 - Serviciu de Permanență 24 ore din 24 ore/0731 33.80.57 și 0731 33.80.64 zilnic, în intervalul orar 8.00-20.00.

Cancelaria Prefectului Instituția Prefectului - Județul Mureș

Lasă un comentariu