LUDOVIC ORBAN, DESEMNAT, DIN NOU, PRIM-MINISTRU!

Distribuie pe:

În urma consultărilor de ieri, desfășurate sub formă de videoconferință - după ce conducerea PNL s-a autoizolat din cauza COVID-19 -, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcția de premier al Guvernului României.

“Am discutat cu toate partidele politice, discuțiile au fost foarte constructive, mature, și toată lumea a înțeles că suntem într-o situație de criză, în care nu este loc de răfuieli politice, e nevoie de soluții, și asta, foarte urgent. În momentul de față avem un guvern care a lucrat foarte bine de când a apărut criza de coronavirus, guvern condus de Ludovic Orban. Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban și, în consecință, l-am desemnat pe Ludovic Orban în funcția de prim-ministru. Este de neimaginat să schimbăm totul peste noapte, pentru că atunci, nimic n-ar mai funcționa”, a declarat Klaus Iohannis.

Votul de învestire a fost stabilit pentru astăzi, sâmbătă, 14 martie, într-o procedură cu totul specială și în absența premierului desemnat, aflat în autoizolare la Vila Lac.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, le-a solicitat parlamentarilor social-democrați să se prezinte la ședință și să voteze noul Cabinet, avertizând că, de săptămâna viitoare, este posibil ca activitatea Parlamentului să fie suspendată. (foto: Administrația Prezidențilă)

Lasă un comentariu