MONTREAL FRÂNEAZĂ CIRCULAȚIA TROTINETELOR ELECTRICE

Distribuie pe:
 • Orașul Montreal a anunțat că pune punct în acest an circulației trotinetelor electrice utilizate în sistem gratuit din cauza lipsei de respect a utilizatorilor față de reglementări, informează marți AFP.

  “Doar 20% dintre trotinete au fost staționate” în spații dedicate, a constatat conducerea orașului, evocând într-un comunicat de presă provocări pentru “siguranță”, o “tulburare” și o conviețuire “uneori dificilă cu pietonii”.

  “Montrealul nu vrea să se transforme într-o poliție a trotinetelor”, a subliniat Eric Alan Caldwell, responsabil cu mobilitatea în cadrul primăriei, indicând “o rată a criminalității de 80%” în ceea ce privește respectarea reglementărilor.

  “Operatorii nu și-au asumat responsabilitatea pentru respectarea reglementărilor”, a subliniat el, în comitetul executiv, dând asigurări că “în 2020 nu vor mai exista trotinete pe străzile din Montreal”.

  Orașul a constat “un eșec” în ceea ce privește cele 680 de dispozitive puse la dispoziție începând din iunie, a continuat el cu ocazia evaluării proiectului pilot privind biciclete și trotinete electrice în Montreal.

  Au fost înregistrate în total 110 infracțiuni asociate trotinetelor și bicicletelor staționate neregulamentar și 333 de infracțiuni pentru nerespectarea codului de siguranță rutieră, în principal cu privire la purtarea căștilor de protecție.

  În niciun accident mortal sau grav nu au fost implicate trotinete electrice utilizate gratuit.

  “Permisele pentru biciclete electrice vor fi reînnoite, dar acestea vor funcționa sub reglementări mai stricte”, a precizat conducerea orașului.

  În numeroase orașe din lume, apariția acestor noi mijloace de deplasare silențioase a fost percepută rapid ca o amenințare de către pietoni, iar autoritățile au început să reglementeze utilizarea lor.

Lasă un comentariu