PÂNĂ LA 31 MARTIE, CERERILE PENTRU PERMISELE AUTO ȘI PAȘAPOARTE, EXCLUSIV ONLINE!

Distribuie pe:

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, precum și Direcția Pașapoarte din subordinea Ministerului de Interne (MAI) informează că, în perioada 16 - 31 martie 2020, cererile privind activitățile specifice din domeniul înmatriculări, permise de conducere și pașapoarte se depun exclusiv în baza unei programări online.

„Programările online vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro, secțiunea programări online. Pentru operațiunile care nu se regăsesc la secțiunea online, vă rugăm să consultați site-ul Instituției Prefectului din județul de care sunteți interesați și să respectați cu strictețe indicațiile personalului de la ghișee.

Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor sau, după caz, persoanelor mandatate sau delegate, în baza programărilor online și a actului de identitate, în original.

Activitățile de audiențe, atât la sediul Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, cât și la sediile serviciilor publice comunitare teritoriale, vor fi suspendate în perioada 11- 31 martie 2020. Activitățile se vor desfășura exclusiv prin corespondență poștală sau e-mail.

Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului. În funcție de evoluția situației la nivel național, măsurile pot fi prelungite pentru o perioadă ce va fi stabilită ulterior.

O altă măsură dispusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului este aceea a modificării modului în care se desfășoară activitățile de relații cu publicul la nivelul MAI.

Astfel, începând cu 11 martie, activitatea de relații cu publicul la nivelul aparatului central al MAI se va desfășura fără interacțiunea directă a angajaților cu persoanele din afara instituției.

Pentru pașapoarte, programările online vor fi efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro. Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului”, precizează MAI. 

Lasă un comentariu