CĂSĂTORIILE POT FI ÎNCHEIATE ȘI ÎN AFARA STĂRII CIVILE!

Distribuie pe:

Marți, 10 martie 2020, Camera Deputaților, for decizional, a adoptat, în unanimitate, proiectul care prevede posibilitatea încheierii căsătoriei și în grădinile publice, parcuri, muzee și alte locuri în aer liber, cu aprobarea primarului.

„Proiectul de lege prevede modificarea și completarea alineatului (2) al articolului 24 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă.

Actul normativ are ca obiect de reglementare posibilitatea încheierii căsătoriei și în afara sediului serviciului public local de evidență a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cu aprobarea primarului.

Astfel, căsătoria se poate încheia și în afara sediului serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele și alte locuri în aer liber, la cererea viitorilor soți, cu aprobarea primarului”, a explicat inițiatorul proiectului, Florin Roman, deputat PNL.

Pentru a intra în vigoare, mai este necesar ca proiectul de lege să fie aprobat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

Lasă un comentariu