CUM SĂ VĂ VINDEȚI PRODUSELE AGRICOLE PRIN INTERNET!

Distribuie pe:

Platforma digitală de comercializare on-line a produselor agricole Commoditrader, lansată în România în toamna anului 2019, și Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) încheie un parteneriat prin care sprijină fermierii să-și vândă porumbul și produsele agricole către parteneri direcți și la prețuri transparente.

Platforma va fi oferită ca serviciu gratuit pentru vânzarea produselor agricole, iar fermierii vor putea să o folosească pentru a se informa despre prețuri, pentru a cumpăra sau pentru a-și vinde produsele agricole direct unor fabrici de furaje sau ferme, din partea cărora să obțină prețuri mai bune.

Fermierii se pot înscrie pe platformă gratuit, prin crearea unui profil de utilizator, care poate fi cumpărător, vânzător sau ambele. Prețurile mărfurilor agricole comercializate în platformă sunt transparente, inclusiv costul transportului.

Fermierul plătește doar pentru serviciile financiare suplimentare pe care le alege, cum ar fi asigurarea de credit comercial, care, în viitor, va fi adăugată ca serviciu oferit de platformă.

Politica agricolă comună 2021-2027

Două scenarii pentru plafonarea subvențiilor agricole!

Reprezentanții Ministerului Agriculturii negociază cu Comisia Europeană două variante privind plafonarea subvențiilor agricole după 2020, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros. „Poziția oficială a Guvernului României, a Ministerului Agriculturii, privind plafonarea este următoarea: avem două variante de negociere. În primul rând, plafonarea voluntară, după o analiză socio-economică internă, cu plata redistributivă, iar o a doua variantă este plafonarea la 300.000 de euro, sigur, în afara cheltuielilor legate de forța de muncă”, a spus Adrian Oros, la Conferința Națională a Clubului Fermierilor Români pentru Agricultura Performantă, desfășurată pe 6 februarie 2020, la București.

Cioloș: Banii tăiați să rămână în fermă!

Prezent la același eveniment, europarlamentarul Dacian Cioloș, președintele Grupului Renew Europe și membru al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, a spus că România nu pierde banii pe care nu îi vor mai primi fermele mari în cazul plafonării subvențiilor, dar reprezentanții țării noastre trebuie să negocieze astfel încât acele sume să rămână chiar în fermele de la care vor fi tăiate. „S-ar putea negocia ca suma să rămână chiar în acea fermă, cu condiția ca banii să fie atribuiți unor măsuri de investiții în tehnologia digitală pentru fermă, în valorificarea produselor pe piață, în atragerea de tineri și crearea de locuri de muncă în ferme și în procese de diversificare a activității din fermă, care să fie favorabile și comunității pe teritoriul pe care ai terenurile agricole”, a spus Cioloș.

 

Lasă un comentariu