TRENURI INTERNAȚIONALE SUSPENDATE TEMPORAR

Distribuie pe:

Începând de marți, 17 martie 2020, CFR Călători anunță că a suspendat, temporar, circulația unor trenuri internaționale cu destinațiile Bulgaria, Ungaria și Republica Moldova, în vederea combaterii răspândirii infecției cu Covid-19.

Potrivit CFR Călători, este vorba despre trenurile internaționale în relația cu Bulgaria - 1095/1094 București Nord - Videle - Giurgiu Nord - Ruse și retur, iar trenurile 1090/1091 vor circula numai pe relația Craiova - Golenți și retur.

În ceea ce privește traficul feroviar de călători dintre România și Ungaria, se suspendă trenurile care asigură traficul local de frontieră cu acces prin Episcopia Bihor: 364 Oradea - Puspokladany, 365 Puspokladany - Oradea, 368 Salonta - Puspokladany, 369 Puspokladany - Salonta.

Între România și Republica Moldova, se suspendă temporar circulația următoarelor trenuri prin punctul de frontieră Ungheni: 401 Chișinău - Iași - București; 402 București - Iași - Chișinău; 1061/1062/1063/1064 Iași - Ungheni și retur.

„Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile menționate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimațiilor de călătorie.

În cazul legitimațiilor de călătorie cumpărate pentru această perioadă la trenurile internaționale aflate în circulație și se dorește renunțarea la călătorie, restituirea tarifelor legitimațiilor se efectuează conform reglementărilor internaționale în vigoare, aduse la cunoștința pasagerilor la momentul cumpărării.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Internațional/Informații de călătorie.

În funcție de evoluția situației, în concordanță cu măsurile luate și de celelalte administrații feroviare din țările vecine, graficul de circulație poate include suspendarea și altor trenuri internaționale.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre posibilele modificări survenite în circulația trenurilor pe www.cfrcalatori.ro secțiunea Trafic internațional/Mers tren internațional.

Totodată, solicităm pasagerilor respectarea, atât a setului de reguli de igienă și comportament emis de Ministerul Sănătății în vederea restrângerii răspândirii infecției cu Covid-19 și a efectelor acesteia pe teritoriul țării noastre, cât și respectarea deciziilor luate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și de organele competente", precizează CFR Călători.

Lasă un comentariu