ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI

Distribuie pe:

GUVERN: S-A LANSAT PLATFORMA ONLINE COVID-19 ȘTIRI OFICIALE

Guvernul, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, și organizația neguvernamentală Code for Romania au lansat platforma online „COVID-19 Știri Oficiale" (stirioficiale.ro) și lucrează la alte câteva astfel de proiecte privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis marți AGERPRES, platforma online „COVID-19 Știri Oficiale", lansată luni, centralizează doar informații din surse sigure, precum comunicatele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvern, hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și înregistrările conferințelor de presă susținute de oficialii cu responsabilități în domeniu.

„Operaționalizarea Autorității pentru Digitalizarea României și digitalizarea Secretariatului General al Guvernului sunt priorități ale mandatului meu, deoarece ne dorim ca prin informatizarea administrației publice să reconstruim încrederea în instituțiile statului. În această perioadă, în care populația este greu încercată, este esențial ca oamenii să fie foarte bine informați, din surse oficiale și verificate. În acest sens, a fost lansată platforma online «COVID-19 Știri Oficiale», al cărei obiectiv principal este combaterea dezinformării și a fake news-urilor", a declarat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, citat în comunicat.

Proiectul „COVID-19 Știri Oficiale" este realizat în baza unui protocol de colaborare semnat între Secretariatul General al Guvernului și Code for Romania.

Sursa citată menționează că, pentru a susține recomandările date de Ministerul Sănătății, privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19 și, în conformitate cu indicațiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Autoritatea pentru Digitalizarea României și echipa Code for Romania mai au în lucru următoarele platforme: „Date la Zi" - date anonimizate cu privire la cazuri, „Stăm Acasă" - centralizarea și monitorizarea persoanelor aflate în autoizolare, „Diaspora Hub" - centralizare și monitorizare/comunicare suport, „Ce Mă Fac" - chestionare care pot să ajute populația să înțeleagă situația și „RO Help" - colectarea coerentă și în siguranță a ajutoarelor.

„Prioritatea zero a Autorității pentru Digitalizarea României în aceste zile este punerea la dispoziția cetățenilor și a instituțiilor publice a oricărei soluții electronice care poate duce la prevenirea răspândirii COVID-19. Vorbim de platforme de informare, comunicare sau gestiune a serviciilor publice care ajută cetățenii să ia decizii corecte și să limiteze expunerile acestora. Le mulțumim voluntarilor care ne ajută în acest demers, precum și instituțiilor care au înțeles că tehnologia poate fi mai utilă ca oricând pentru cetățenii români de pretutindeni", a afirmat Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, conform comunicatului.

 

MEDICAMENTUL FAVIPIRAVIR DEMONSTREAZĂ EFICACITATE CLINICĂ ÎN TRATAREA NOULUI CORONAVIRUS

China a finalizat cercetările clinice ale Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat eficacitate clinică împotriva bolii provocate de noul coronavirus, COVID-19, a anunțat ieri un oficial citat de agenția Xinhua.

Favipiravir, un medicament pentru gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a demonstrat reacții adverse evidente în studiul clinic, a declarat într-o conferință de presă Zhang Xinmin, directorul Centrului Național pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Științei și Tehnologiei din China.

Peste 80 de pacienți au participat la studiul clinic desfășurat într-un spital din orașul Shenzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei. 35 dintre acești pacienți au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluși într-un grup de control.

Rezultatele au demonstrat că pacienții cărora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparație cu pacienții din grupul de control.

Un studiu clinic randomizat, multicentric, condus de Spitalul Zhongnan al Universității Wuhan, a sugerat totodată că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun în comparație cu cel observat la grupul de control.

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici și ar trebui inclus în planul de diagnostic și tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a spus Zhang.

O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administrației Naționale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul și pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang, citat de Xinhua.

 

Lasă un comentariu