MĂSURI DE PREVENIRE ADOPTATE LA CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ ȘI INSTITUȚIILE SUBORDONATE

Distribuie pe:

Atât Consiliul Județean Mureș, cât și instituțiile subordonate au luat toate măsurile ce se impun în ceea ce privește activitatea zilnică și programul cu publicul, pentru a preveni răspândirea Covid-19.

Astfel, în perioada următoare, recomandăm cetățenilor să interacționeze cu Consiliul Județean Mureș, prin telefon (0265-263.211) și prin e-mail (cjmures@cjmures.ro), și să se deplaseze la sediul instituției doar când acest lucru este absolut necesar. Putem furniza toate informațiile necesare cetățenilor, telefonic și prin e-mail, în cadrul programului de funcționare.

Accesul publicului în sediul Consiliului Județean Mureș este restricționat, în perioada următoare în Palatul Administrativ vor putea intra doar angajații, respectiv de la caz la caz, conducătorii instituțiilor publice și ale autorităților locale.

Cetățenii au acces doar la registratura Consiliului Județean, intrarea fiind asigurată prin poarta laterală de pe strada Primăriei. Programul de lucru al registraturii nu s-a modificat, astfel intrarea este permisă de luni până vineri, între orele 8.00-16.00, pentru a nu se crea aglomerări, dar pentru siguranța cetățenilor se aplică restricții privind numărul persoanelor care pot intra deodată, pentru a asigura o zonă de siguranță celor din încăpere.

Tot la registratură, în același interval orar, se vor desfășura relațiile cu publicul și consultările de specialitate, și aici vor fi preluate documentațiile pentru Urbanism și se vor plăti taxele de Urbanism.

Consiliul Județean Mureș atrage atenția reprezentanților ONG-urilor și a bisericilor care doresc să depună proiecte, să trimită dosarele prin poștă sau curierat, data ștampilei poștale trebuie să fie până la 15 aprilie 2020, ora 16.00.

Sălile de ședință și birourile din cadrul Consiliului Județean Mureș se dezinfectează cu regularitate, și la intrarea în instituție este asigurat lichid dezinfectant. În funcție de specificul fiecărei direcții de specialitate s-au luat măsuri cu privire la limitarea numărului de persoane prezente în același timp în instituție. Astfel, pe perioada stării de urgență, o parte din angajați va lucra în sistem de telemuncă, iar privitor la cei pentru care acest lucru nu este posibil, programul de lucru va fi organizat în ture.

Spitalul Clinic Județean Mureș a implementat toate măsurile pentru a evita răspândirea epidemiei. Toți pacienții care intră în spital sunt testați epidemiologic, inclusiv urgențele. La clinicile de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1 a fost instalat un cort militar pentru triajul pacienților. În secțiile chirurgicale se vor interna strict urgențele, în secțiile clinice internările se reduc cu 50%, fiind prioritare cazurile urgente. Spitalul este pregătit pentru primirea pacienților infectați cu COVID-19, la Clinica de Boli Infecțioase au fost eliberate paturi pentru a fi disponibile pentru îngrijirea pacienților.

În ambulatoriile de specialitate și cabinetele medicale, consultațiile se vor face doar pe bază de programare și sunt primite doar acele persoane care trebuie să prelungească concediul medical, să prelungească recomandările pentru dispozitive medicale sau să prelungească rețete sau terapii pentru pacienții cu afecțiuni cronice spre exemplu diabet zaharat, boli cardiovasculare.

De asemenea, și la Spitalul Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu" Târnăveni au fost instituite toate măsurile prevăzute pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19. Astfel, toți pacienții sunt triați epidemiologic la intrarea în spital, în cortul de triaj instalat în incinta unității sanitare. În secțiile chirurgicale se internează strict urgențele, iar în secțiile medicale internările se reduc cu cel puțin 50%, având în vedere strict urgențele. În ambulatoriul de specialitate consultațiile se vor face doar pe bază de programare și se va face un triaj epidemiologic la intrarea în clădire.

Aeroportul Transilvania Târgu-Mureș își desfășoară activitatea cu programul de lucru normal. Nu sunt anulate/suspendate curse aeriene către niciuna dintre destinațiile accesibile de pe aeroport. Pasagerii care trec prin aeroport sunt supuși verificărilor impuse de lege, pentru a preveni răspândirea coronavirusului COVID-19. La aeroport sunt luate toate măsurile de dezinfecție atât pentru zonele și suprafețele cu care vin în contact pasagerii, cât și pentru protejarea angajaților.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a limitat orice activitate cu publicul la sediul instituției. Astfel, solicitările adresate DGASPC și toate documentele vizând obiectul de activitate al instituției vor putea fi trimise prin poștă, la adresa: strada Trébely nr. 7, Târgu-Mureș, județul Mureș, CP. 540081 sau prin fax 0265-211.561.

Totodată, au fost suspendate următoarele activități: activitatea Centrului de zi pentru copii cu deficiențe neuropsihiatrice Sighișoara, activitățile recreative și de socializare organizate pentru beneficiarii serviciilor sociale, primirea vizitatorilor la sediile serviciilor sociale, vizitele beneficiarilor în familie și în comunitate.

S-au instituit o serie de măsuri în ceea ce privește activitatea serviciului de evaluare complexă copii, precum și privind evaluarea persoanelor adulte cu handicap. Aceste măsuri sunt accesibile pe site-ul DGASPC MURES: https://bit.ly/2QrltDf

Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Mureș a suspendat accesul publicului în incinta instituției. Cererile formulate se vor depune prin corespondență poștală și e-mail: djepmures@cjmures.ro, după caz.

Prin excepție, ridicarea unor documente/formulare tipizate de stare civilă și de evidență a persoanelor, cu caracter foarte urgent, se va face numai ca urmare a programării efectuate la numărul de telefon 0265-311.109.

Mai multe informații privind măsurile luate în activitatea cu publicul, găsiți pe site-ul instituției: https://bit.ly/2QkHnb9

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș a pregătit un plan de măsuri pentru asigurarea continuității activității serviciului. Se asigură permanența în bazele de salvare și se intervine în caz de nevoie.

Sunt închise instituțiile culturale subordonate Consiliului Județean Mureș. Biblioteca Județeană Mureș (inclusiv Biblioteca Teleki-Bolyai) și Muzeul Județean Mureș (inclusiv Palatul Culturii) au sistat activitatea cu publicul. De asemenea, sunt anulate spectacolele și turneele Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul", Teatrului pentru Copii și Tineret „Ariel", și concertele Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș, precum și evenimentele organizate de terți în sălile de spectacole ale instituțiilor culturale sau în Palatul Culturii. Spațiile destinate publicului sunt dezinfectate.

Cursurile din cadrul Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș sunt anulate pe perioada stării de urgență.

Sunt închise școlile incluzive din Târgu-Mureș și Reghin, iar spațiile de desfășurare a activității sunt dezinfectate.

Lasă un comentariu