ITALIA - PESTE 99% DINTRE DECESE S-AU DATORAT ALTOR BOLI DECÂT COVID-19

Distribuie pe:

În Italia, peste 99% dintre cei care au decedat din cauza coronavirusului erau persoane care sufereau deja de alte boli, potrivit unui studiu efectuat de Autoritatea Națională de Sănătate din Peninsulă.

După ce decesele cauzate de virus au depășit 2.500, cu o creștere de 150% în ultima săptămână, autoritățile din domeniul sănătății au încercat, prin combinări de date, să ofere indicii care să ajute la combaterea răspândirii bolii.

Miniștrii Cabinetului condus de premierul Giuseppe Conte se gândesc dacă să extindă carantina la nivel național și după 1 aprilie, potrivit ediției de miercuri a publicației La Stampa.

Italia a înregistrat peste 31.500 de cazuri confirmate de Covid-19.

Noul studiu ar putea răspunde la întrebarea: de ce rata de deces din Italia, de aproximativ 8% din totalul persoanelor infectate, este mai mare decât în alte țări?

Institutul, cu sediul la Roma, a examinat documentele medicale a 18% dintre persoanele care au murit, stabilind că doar trei victime, adică 0,8% din total, nu aveau și alte patologii. Aproape jumătate dintre victime sufereau de cel puțin trei alte boli și aproximativ un sfert dintre aceștia erau diagnosticați cu una sau două maladii.

Peste 75% aveau tensiune arterială crescută, aproape 35% - diabet și o treime sufereau de boli de inimă.

Vârsta medie a celor care au murit din cauza coronavirusului este 79,5 ani.

La 17 martie, 17 persoane cu vârsta sub 50 de ani au decedat din cauza Covid-19. Toate victimele cu vârsta sub 40 de ani erau bărbați și aveau deja serioase probleme medicale.

În timp ce datele publicate marți indică o încetinire a creșterii cazurilor cu 12,6%, un alt studiu arată că Italia ar putea să subestimeze numărul real de cazuri prin testarea numai a pacienților care prezintă simptome.

Potrivit GIMBE Foundation, aproape 100.000 de italieni au contractat virusul, potrivit cotidianului Il Sole 24 Ore. Acest fapt ar readuce rata de deces din Italia mai aproape de media globală, de aproximativ 2%. (sursa -bloomberg.com)

Lasă un comentariu