CORESPONDENȚE DIN GERMANIA - NEMȚII, ÎN FRUNTEA CERCETĂRILOR PENTRU COMBATEREA VIRUSULUI UCIGAȘ!

Distribuie pe:

După comunicatul WHO (Organizația Mondială a Sănătății), virusul Corona a cuprins în decurs de 3 luni cel puțin 110 țări care au intrat în pandemie.

Începând cu 11 februarie a.c., noul Coronavirus, care în prealabil avea codul 2019-ncov, se transformă în SARS-cov-2 (sindrom grav, acut al căilor respiratorii). Acesta este înrudit cu SARS-Coronavirus, care în 2002-2003 a declanșat o epidemie.

Noua pneumonie, extrem de periculoasă (cazuri letale), se identifică prin Covid-19. Până în momentul de față nu există nici un medicament sau vaccin care să combată această maladie. Descoperirea și testarea acestora ar dura câteva luni, chiar până la un an.

În Germania, institutele de cercetare fac eforturi pentru a scurta această perioadă la minim. O știre de ultimă oră anunță că firma biofarmaceutică CureVac din Tübingen va depista antidotul în timpul record de până la 2-3 săptămâni, după care ar urma testarea.

După cum relatează prof. L. Wieler, șeful Institutului de Virusologie Robert Koch, care gestionează situația virusului în Germania, președintele american D. Trump a invitat, la data de 2 martie, la Casa Albă această firmă, oferind o sumă enormă de dolari pentru cumpărarea medicamentului, „exclusiv pentru americani". Problema a căpătat o dimensiune politică prin intervenția guvernului german care a stopat această afacere, punând la dispoziție 80 milioane euro pentru continuarea cercetării și aplicarea conceptului inovativ.

D. Hopp, unul dintre mogulii Germaniei, managerul echipei de fotbal F.C. Hoffenheim, fondatorul SAP-ului (participare de 80% la firma cu pricină), susține că varianta americană nu este o opțiune pentru el. În aceeași lună, la câteva dintre ultimele meciuri de fotbal (cu spectatori) au apărut pe toată lungimea tribunei a II-a pancarte imense cu invective grave adresate lui Hopp. Meciurile au fost întrerupte prin intervenția poliției, care nu a reușit să stăvilească revolta spectatorilor.

Între timp, șeful firmei CureVac, Dan Menichelle, a fost destituit!

Epidemia a izbucnit în Germania la începutul lunii februarie, primele cazuri semnalându-se în landul Bavaria (München) și Hessen (Frankfurt am Main). Dar epicentrul s-a dezvoltat în Heinsberg (landul Westfalia de Nord), localitate situată la distanța de 130 km față de Dortmund și la 230 km de aeroportul Frankfurt Hahn.

La data de 18.03.2020 se înregistrează, conform RKI, 9.360 de infectați (+760 pe zi ) și 26 decedați.

În consecință, a fost dublat numărul centrelor de testare rapidă, dar din cauza numărului abundent de pacienți rezultatele se obțin în 4-5 zile. Persoanele care prezintă simptome sau au fost în contact cu infectați sunt obligate să contacteze serviciul medical la nr. de telefon 11.6117. Casele medicale preiau integral costurile testelor. Comunicatul este valabil în aceeași măsură pentru cetățenii germani și cei străini aflați la această oră în Germania.

Germania creează un „coridor aerian" pentru a-și readuce cetățenii germani din străinătate în țară, cu Jumbo-Jet-uri.

Lasă un comentariu