ÎN CONSULTARE PUBLICĂ, REALIZAREA PROFILULUI DE COMPETENȚE ALE CADRULUI DIDACTIC

Distribuie pe:

Zilele trecute, Ministerul Educației și Cercetării a lansat un amplu proces de revizuire a modului în care se organizează în România pregătirea personalului didactic. Prima acțiune a vizat realizarea profilului de competențe ale cadrului didactic, fiind adus în atenția opiniei publice, în acest sens, un chestionar.

Pentru anul universitar 2020-2021, Ministerul Educației și Cercetării a propus bugetarea de locuri pentru programe-pilot de masterat didactic. Grupul de lucru format cu acest obiectiv va sugera un profil de competențe ale cadrului didactic, astfel încât să poată fi structurat programul de pregătire profesională.

Procesul de elaborare a acestui profil de competențe va cuprinde mai multe activități, printre care și o consultare publică a părților interesate, prin intermediul unui chestionar, disponibil în perioada 19 martie - 5 aprilie 2020, ce poate fi completat accesând https://profilcd.questionpro.com. Toate persoanele interesate sunt invitate să-și exprime punctul de vedere.

Răspunsul va fi anonim și va fi utilizat doar pentru demersul de cercetare realizat de Ministerul Educației și Cercetării. „Opiniile fiecărui actor implicat în procesul educațional sunt importante și contăm pe un număr cât mai mare de răspunsuri pentru a înțelege cât mai bine așteptările din societatea românească”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Educației și Cercetării.

 

Lasă un comentariu