NU SE PUNE PROBLEMA ÎNGHEȚĂRII ANULUI ȘCOLAR! VICEPREMIERUL ARUNCĂ BOMBA, MINISTRUL EDUCAȚIEI O DEZAMORSEAZĂ...

Distribuie pe:

O declarație făcută, ieri, de vicepremierul Raluca Turcan, la RFI, privind posibila repetare a anului școlar, în contextul pandemiei de coronavirus, a stârnit un val de reacții din partea părinților, elevilor și în mediul online.

“Dna Turcan vine și aruncă în spațiul public un scenariu care nu a fost luat în calcul de nimeni: MEC, împreună cu toți partenerii sociali sunt în contact permanent. Măcar să ne fi întrebat și pe noi... când lansează această idee. Dacă are de gând să repete anul școlar, de ce naiba ne mai chinuim cu online-ul?” - a scris, pe pagina sa de Facebook, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

“Regretabil, doamna viceprim-ministru Turcan, să propagați un astfel de mesaj menit să demoralizeze elevii” a reacționat și Consiliul Național al Elevilor, într-un comunicat semnat de președintele acestuia, Antonia Pup.

Față de situația creată, ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut următoarea declarație:

• “La acest moment, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la mai multe scenarii, uitându-se cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene.

• Doamna vicepremier a făcut referire la astfel de scenarii care și în statele UE se iau în calcul. Așa cum am declarat și până acum, scenariul acesta al înghețării anului școlar nu este luat în calcul.

• Ministerul Educației se preocupă de modul în care elevii își continua învățarea de acasă și obiectivul MEC este ca niciunul dintre elevi, studenți sau profesori să nu aibă de suferit.

• Îi rog să stea în casă și să continue învățarea de acasă. Părinții să nu-i mai scoată pe copii afară. Să arate că le pasă și să continue învățarea de acasă!

• În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină licența, MEC va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență.

• Exclus ca printre variantele luate în calcul de Ministerul Educației să fie anularea examenelor din acest an.

• Nu luăm în calcul să amânăm examenele cu un an”.

(sursa - edupedu.ro)

Lasă un comentariu